Novosjolov ja Kuusk on Eesti meistrid, Turnaule hõbe

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kristina Kuusk sai esimest korda Eesti meistritiitli. Foto: Helen Nelis-Naukas

Täna Tallinnas peetud Eesti meistrivõistlustel epeevehklemise tuli meeste arvestuses meistriks Nikolai Novosjolov, kes finaalis alistas tänavu veel juuniorina võistelnud Peeter Turnau 15:8, teatasid ERRi spordiuudised.

Finaalist Peeter Turnau kohta arvas Novosjolov: “Ta (Turnau – toim.) valis väga õige taktika – ise ei tormanud ja mul ka ei lasknud midagi teha. Läks tükk aega, et leida see õige võti, et teda murda.”

Novosjolovi sõnul on tema vorm kesine ja ideaalist on asi kaugel. “Põhjuseid on päris mitu. Sport on sport – mõni koht teeb lihtsalt valu ja ei lase korralikult trenni teha. See hoiabki mind veidi tagasi.”

Meestest sai pronksmedalid said kaela Marno Allika ja Tõnis Rennu.

Naistest tuli esimest korda karjääri jooksul meistriks Kristina Kuusk, kes finaalis alistas 15:14 Erika Kirpu.

“Oli raske, sest kui vaadata meie Eesti naiste seisu, siis kõik on tugevad. Ei ole sellist momenti, et kuskil on lihtne,” rääkis Kuusk Vikerraadiole antud usutluses.

“Erikaga on väga raske vehelda. Pidin ennast väga kokku võtma, et üldse mingeid tokeid teha. Ta on väga terav,” kiitis Kuusk oma finaalivastast.

Poolfinaalis alistas Kuusk valitseva maailmameistri Julia Beljajeva.

Vehklemise juunioride MM-kuld Katrina Lehis ei võtnud täna individuaalvõistlusest külmetushaiguse tõttu osa, kuid otsustas end proovile panna siiski En Garde’i tiimis võistkonnavõistlusel.

Õhtulehe andmeil oli ligi 38-kraadise palavikuga võidelnud neiu küll esimestes matšides võidukas, kuid vajus üht-äkki ühe matši keskel kokku ning teda tuli turgutada pikalt nuuskpiiritusega. Silmnähtavalt nõrgana ta enam vehklema ei tulnud, vaid siirdus kodusele ravile.

Nelli Paju ei osalenud vigastuse tõttu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments