Kaubamaja Konsumis valitakse ostjate lemmikut

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Leidmaks uusi tooteid igapäevavalikusse ning selgitamaks ostjate eelistusi, toimub 11.- 14.märtsini Haapsalu Kaubamaja Konsumis uute toodete konkurss. Külastajail on võimalik uusi tooteid hinnata. Žürii ning ostjate eelistuste põhjal kuulutatakse välja ostjate lemmik.

Nelja päeva jooksul (tänasest reedeni) pakutakse hindamiseks ja degusteerimiseks iga päev kell 16-18 uusi tooteid nii kokkade kui pagarite retseptiraamatust.

Kui Eesti toidutööstus jagab parimatele igaaastaselt tunnustust pääsukesemärgi või tiitliga „Eesti parim toiduaine“, siis meie saame välja kuulutada „Ostjate lemmiku“.

Kõigil, kes soovivad parima väljaselgitamisel kaasa rääkida, on oodatud Kaubamaja Konsumisse tooteid hindama kõigil neljal päeval. Iga päev esitatakse hindamiseks erinevad tooted.

Kaubamaja kokad ja pagarid on välja mõelnud 27 uut rooga ja küpsetist ning nelja päeva jooksul saab neid kõiki ka kaubamajas maitsta. Iga päev esitletakse 5-8 erinevat uut toodet.

Võitjad selguvad nii Haapsalu tarbijate ühistu žürii kui ka Kaubamaja Konsumi klientide eelistuste järgi. Haapsalu tarbijate ühistu kaubandusdirektor Piret Rüütel teatas, et võidutööd võetakse igapäevasesse tootmisse ning neid saab edaspidi osta Kaubamja Konsumist, Uuemõisa Konsumist, Jaama AjaO ning Vanalinna AjaO kauplustest.

Kui tavaliselt tuuakse suurtesse supermarketitesse värske toit kuskilt eraldiasuvast suurköögist või kasutatakse värskete saiade küpsetamiseks kaupluses varasemalt suurtootmises sügavkülmutatud tooteid, siis Kaubamaja Konsumis on asjad pisut teisiti.

„Värske kohalik toit valmib Haapsalu Kaubamajas kohalike kokkade ja pagarite käe all otse kaupluses kohapeal,“ selgitas Piret Rüütel.

Pagarite tööd saiade valmistamisel, alates taigna segamisest kuni küpsetamiseni, saab jälgida Kaubamaja Konsumi müügisaalis.

Salatid ja soe toit valmivad kohalike kokkade käe all otse kohapeal asuvas köögis teenindusleti seina taga.

„Kui kaugelt värske toit poeletile jõuab, ostjad tavaliselt ei mõtle. Ometi hindavad Konsumi ostjad kõrgelt just kohalikku toitu ning selle lühikest teed tarbija toidulauale, mis tagab toidu värskuse,“ lausus Rüütel.

Nii Kaubamaja Konsumist kui ka Uuemõisa Konsumist on võimalik kõigil seda värsket kohalikku toitu ka iga päev osta.

Fotod: Urmas Lauri
Konsumi degustatsioon 014 (1024x683)Konsumi degustatsioon 005 (1024x683)
Konsumi degustatsioon 003 (1024x683)

Konsumi degustatsioon 019 (1024x683)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments