Risti valla noored emad ühinesid

Madiken

madiken@le.ee

Emade kohtumine Ristil kolmapäeval. Foto: erakogu
Emade kohtumine Ristil kolmapäeval. Foto: erakogu

Kolmapäeval kohtusid Risti perekeskuses valla väikelaste emad, et omavahel tutvuda ja selgitada välja probleeme piirkonnas. Kohtumise korraldas Läänemaa arenduskeskus. Risti oli esimene, sügisel järgnevad emade kokkusaamised kõigis ülejäänud Läänemaa omavalitsuses.

„Kõigepealt selgitati välja, millised on suurimad mured, mis noori emasid puudutavad,” rääkis kohtumisel osalenud ema Eva–Liisa Jaanisk.

Noored märkisid suurimateks muredeks toimiva lähivõrgustiku puudumise – lähedased, kes aitaksid lapsega, samuti on töö ja vaba aja veetmise võimalused maal elavast noorest kaugel. Ka märgiti ära üksikvanemate probleemid, toimetulekuraskused, vähene aeg iseenda jaoks ning Risti lasteaia suvine kollektiivpuhkus.

Mured välja selgitatud, otsiti koos lahendusi. Otsustati puudulikku lähivõrgustikku tugevdada emade omavahelise koostöö läbi. „Näiteks leiame kollektiivpuhkuse ajaks koos lapsehoidja,” ütles Jaanisk.

Lepiti kokku, et edasist emade koostöötegevust Risti vallas hakkabki koordineerima Eva–Liisa Jaanisk, kes on ühtlasi valla sotsiaaltöötaja.

Jaaniski sõnul elab vallas kümmekond lapsepuhkusel ja teist sama palju kuni viieaastase lapsega noort ema.

Haapsalu kolledži direktor Triin Laasi rääkis Risti emadele, et kolledžis algab sügisel lapsevanematele mõeldud koolitustsükkel, kus räägitakse tervisest, suhtlemispsühholoogiast, lapse arengust jms, edastas kohtumise korraldaja Kristel Jammer Läänemaa arenduskeskusest.

Töötukassa Haapsalu osakonna juht Evelin Kullison tutvustas emadele töötukassa töökorda. Risti vallavanem Rein Kruusmaa rääkis sellest, mida toob endaga kaasa sügisel toimuv kolme valla ühinemine. Ühtlasi lubas Kruusmaa vanematele, et kõik lapsed saavad lasteaiakoha.

„Kohtumiste eesmärgiks on lastega noortele elutingimuste parandamise kaudu vähendada maakonnast lahkumist. Optimistlikult vaadates aga maakonna elanike arvu suurendamine,” ütles Jammer.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
10 aastat tagasi

mulle meeldivad kah väikesed lapsed ja nende noored emad

mikk
10 aastat tagasi

Miks ei kutsuta kokku isasid,et tutvuda?

kooris
10 aastat tagasi

halada on kergem, arvab arenduskeskus, kes sellest halast elatub