Taastusravihaigla peakorpus saab aasta lõpuks lisakorruse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Taastusravihaiglas käib ettevalmistus lisakorruse ehituseks ja seinte soojustamiseks. Foto: Arvo Tarmula
Taastusravihaiglas käib ettevalmistus lisakorruse ehituseks ja seinte soojustamiseks. Foto: Arvo Tarmula

Nädalapäevad tagasi Haapsalu taastusravihaiglas alanud suur ümberehitus käib selle aasta lõpuni ja läheb kokku maksma ligi kolm miljonit eurot.

Rööbiti on töös kaks eri rahastusega ehitust. Riigi Kinnisvara kaudu käib maja soojustamine, fassaadi, ventilatsiooni– ja küttesüsteemi uuendamine ning päikesepatareide paigaldamine. Välja vahetatakse aknad ja katus.
CO2 kvoodirahaga tehtava töö maksumus on ligi kaks miljonit eurot.

Neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juhi Priit Eelmäe sõnul saab haigla uue välimuse. Välisviimistlus tuleb tema sõnul soliidne ja sõbralik, beeži ja halli tooni.

Taastusravihaigla ise ehitab Sadama tänava äärsele A–korpusele peale lisakorruse, mis annab juurde 500 m² kasulikku pinda. Üks osa uuest korrusest läheb haigla ravitingimuste parandamiseks, teise osa hõivab tervisedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskuse taastusravi labor.

Spetsiifiliste uuringute tegemiseks on kavas muretseda haiglasse tipptehnoloogilised seadmed. Seda on arukas teha haigla juures, kus on patsiendid ja kliiniline tegevus. „Saame haiglas ühendada juba olemasoleva ja muretsetava aparatuuri,” lisas Eelmäe.

Eelmäe sõnul hakkavadki kompetentsikeskuse inimesed oma tööaega jagama haigla ja keskuse vahel.

Kompetentsikeskuse üks eesmärk on anda ettevõtjaile ideid, et valmistada ja müüa taastusravis ning rehabilitatsioonis vajalikke tooteid–teenuseid.
„Sellest projektist peaksid võitma patsient, Läänemaa ja Eesti ettevõtlus,” ütles Eelmäe.

Kompetentsikeskuse väljaarendamiseks on arvestatud 3,75 miljonit eurot, sellest on EASi toetus ligi 3,2 miljonit.

Haigla pealeehitus läheb maksma 950 000 eurot, sellest üle poole on haigla enda eelarvest. Ülejäänu tuleb kompetentsikeskuse rahastaja EASi kaudu.
„Võimalik, et meil tuleb ka laenu võtta,” ütles Eelmäe.

Nii uue korruse ehitus kui ka energiasäästutööd peaksid lõppema detsembris. Haigla jätkab tavapärast tööd ka ehituse ajal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jeebu
11 aastat tagasi

Võibolla koolitaks selle raha eest mugavustsooni vajunud meditsiinilist personali, ah?

Tüüpiline Eesti
11 aastat tagasi

Kas tõesti on meil raha nii palju, et iga 5 aasta tagant uusi ja korras katuseid-aknaid maha lõhkuda ja kallimaid asemele panna? See võõra rahaga korraldatav pidu ja pillerkaar on meil 2 aasta pärast õnneks läbi. Aga raha saaks palju vajalikemas kohtades täna ära kasutada.

...
11 aastat tagasi

Lihtsalt masendav…

Läänemaalt
11 aastat tagasi

Suhteliselt uus ja korras maja,mille katus uuendati alles hiljuti ja jälle lõhutakse maha -kui palju raha on juba kanditud ja palju tahetakse veel välja kantida.
Haapsalus- siin seadused on teised.

juku
11 aastat tagasi

hmm, hoone on suht uus- st renoveeriti ju, ja mitte ammu, seal korralikud aknad ja ka soojustatud fassaad. Selle asemel võik parem soojustada Haapsalu Gümnaasiumi

mereäärne
11 aastat tagasi

See maja on niigi liiga kõrge seal vanalinnas mere ääres, nüüd muutub veelgi inetumaks 🙁

Aare
11 aastat tagasi

Mõned aastad tagasi alles sai katus korda ja nüüd hakatakse ise lõhkuma.Kas enam maa peal ruumi pole ,et isegi haigla peab kõrgustes asuma. Võibolla planeerida natukene ja kohe viis korrust peale ehitada.

Brem
11 aastat tagasi

Ohsaa nugis. Kohalikud jäid tööst ilma.