Virtsu Jalgpalliklubi osales Mallorca turniiril

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Virtsu Jalgpalliklubi osales 15.-19. maini rahvusvahelisel amatööride turniiril Mallorca Football Tournament 2014. Virtsu Jalgpalliklubi suutis kahe päevaga koguda 15 punkti ja sellega saavutada 12 meeskonna hulgast 6 koha.

Virtsu meeskond asetati B-divisjoni ning peale Eesti kuulusid sellesse gruppi veel kuus Inglismaa, kaks Saksamaa, kaks Belgia ning üks Walesi klubi.

Mängiti 4+1 süsteemis, kus mängu pikkuseks oli 15 minuitit jooksvat aega ja eriline oli sealjuures see, et igat mängu vilistas 3 kohtunikku ja vile kvaliteet oli fantastiliselt hea.

Virtsu jalgpallurid otsustasid välja minna mitte ainult üksi meeskonnaga, vaid koos oma arvuka fännklubiga. Virtsu Jalgpalliklubile tehti ka eriline mööndus, nimelt andsid korraldajad loa meie klubi peasamunal, 15-aastasel Ingemar Idvanil, osaleda sellel täiskasvanute turniiril. Noormehe enda sõnul tundus talle kogu reis Hispaaniasse kui põnev mängufilm olevat.

Eestlaste Mallorcale saabudes lehvis võistlusväljakul paljude teiste riikide lippude seas ka meie sini-must-valge, mis meis suurt rõõmu ja veidi uhkustki tekitas.

Virtsu delegatsioonil oli majutus 4-tärni hotellis, kus ennast terveks nädalaks mõnusalt sisse seati, et pärast palju jõudu nõudvaid treeninguid ja võistlusi hästi välja puhata.

Kohe esimesel treeningul korraldati Läänemaalt pärit klubile kohalike naisjalgpalluritega kerge sõprusmäng, kus andsime enesestmõistetavalt eduseisu õrnemale sugupoolele ning nii sujuski kogu mäng rohke naeru ja nalja saatel.

Avatseremoonial marssisime staadionile publiku marulise aplausi ja rõkkavate rõõmuhõisete saatel oma klubi ning Eesti Vabariigi lipuga, meid saatsid ühtsetes vormisärkides fännitüdrukud.

Pärast meeskondade tutvustamise algas avapidu, kus saime jutule paljude mängijatega, kuid eriline klapp tekkis A-divisjonist Hollandi meeskonnaga, mis peo lõpus päädis suurima sõprusavaldusega – vormisärkide vahetamisega.

Kogu tseremoonia oli meeliülendav ning fantastiliselt hea õhkkond meeskondade vahel valitses kogu turniiri vältel.

Võistluste algus oli Virtsu Jalgpalliklubile ehmatav, kui esimesel päeval kaotati järjest 2 mängu inglastele. Whitburn Unatedile 0:2, kus kolmandal minutil Virtsu rünnakupall õnnetul kombel ühele inglaste mängijale nina pihta lendas.

FC Alpha 1-le kaotas Virtsu meeskond lausa 1:6, kuigi meie Henri Pikla suutis siingi skoorida. Peab tõdema, et tumedanahalised inglased oli eestlastest palju kiiremad ja ka tehniliselt tugevamad.

Edaspidi läks Virtsul siiski paremini ja nii võideti Inglismaa klubi Robsacki 2:1, skoori avas jälle Henri Pikla. Vahepeal küll vastased viigistasid mängu, kuid said peagi nende jaoks küllaltki närvilises mängus 2 kollast kaarti ja mõni minut enne lõppu suutis äärmiselt täpse löögiga hakkama saada meie mees Ats Vamper ja seis oligi Virtsu kasuks 2:1 ja seda seisu kuni mängu lõpuni enam käest ei antud.

Neljanda mängu kaotasime Withburn B-le 3:0, kus Margus Mölder teenis kollase kaardi.

Viienda mängu võitis jälle Virtsu Jalgpalliklubi 3:0, sest waleslased loobusid vigastuste ja mängijate vähesuse tõttu meiega rinda pistmast.

Kuuenda mängu kaotasime avapäeval 1:3 Belgia klubile FC Desperadosele, kus Henri Pikla oli küll täpne, kuid meie kaitsja Taavi Mereväli põlvetrauma tõttu oma ülesannet täita ei suutnud.

Kahjuks kaotasime ka päeva viimase mängu Saksamaa klubile GSV Oldiesele.

Teisel päeval saime kohe alguses Belgium Beer Devils-ilt loobumisvõidu, kuid kaotasime 2:0 Inglise klubile Alpha 2-le, ei osanud me siin oma häid šansse ära kasutada.

Kolmas mäng oli Virtsul Saksamaa klubi Kölche vastu, me otsustasime siin kaitse peale mängida. Mäng oli niivõrd tasavägine ja põnev, et seda kogunes vaatama väga suur hulk inimesi ja just meile elati kõvasti kaasa. Siis tuli Henri Piklalt ilus värav. Vastaste press oli ülitugev, kuid meie väravavahi Martin Pere kohati akrobaatilised võtted tõrjusid vastase palli ja kui lõpuvile kõlas, siis Virtsu Jalgpalliklubi oli mängu 1-0 võitnud. Rahvas ja poolehoidjad jooksid väljakule võitjaid õnnitlema, oli rõõmupisaraid.

Teise päeva viimasele mängule inglaste meeskond Big Red ei ilmunud, sellega tuli võit siis meie õuele.

Virtsu Jalgpalliklubi suutis kahe päevaga koguda 15 punkti ja sellega saavutada 12 meeskonna hulgast 6 koha.

B-divisjoni võitis FC Alpha 2, teiseks tuli GSV Oldies ja kolmanda koha võitis Kölche.

Mallorca turniir oli lõppenud, lisaks suurtele mängukogemustele saime mitmete tiimidega kokkuleppele tulevaste sõpruskohtumiste osas ning omandasime teisigi väärtuslikke kontakte, mis ühele arenevale meeskonnale alati ära kuluvad.

Otse loomulikult kuulub iga reisi juurde tutvumine kohaliku vaatamisväärsustega, seda tegime meiegi, nautides selle piirkonna imelist loodust.

Hispaanias toimuvat turniiri korraldab üks Hollandi ettevõte juba mitmendat aastat. Turniiri peakorraldaja härra Harry Engels loodab nii Virtsu Jalgpalliklubi kui kõiki teisi meeskondi Mallorca turniirist ka järgmisel aastal osa võtmas näha.

Virtsu Jalgpalliklubi teeb Hispaanias veedetud päevadest lühifilmi, sest huvitavaid, emotsionaalseid ja humoorikaid kaadreid selleks jätkub ning loodame peagi seda interneti vahendusel oma sõpradele näidata.

Peeter Idvani, Jaanus Getreu

Fotod: Erakogu

virtsu jalgpall (1) virtsu jalgpall (2) virtsu jalgpall (3) virtsu jalgpall (4) virtsu jalgpall (5) virtsu jalgpall (6) virtsu jalgpall (7) virtsu jalgpall (8)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
radar
10 aastat tagasi

Selleks puhuks klubi luua,no ma ei tea… Nagu nõukaajal. Pole sellest pundist enne midagi kuulda olnud ja veel sellest suursündmus teha. Aga nähes autorit- isegi tagasihoidlik.

Ma arvan, et see on päris suur sündmus arvestades seda, et nad on tõesti tulnud väiksest VIRTSUST ja said kuuenda koha.. kade oled lihtsalt, ise oled kindlasti kuskil ma ei tea kust tulnud jalgpallur kes pole midagi saavutanud.
10 aastat tagasi
Reply to  radar

Ma arvan, et see on päris suur sündmus arvestades seda, et nad on tõesti tulnud VIRTSUST.