Ühisgümnaasiumi vastuvõtt: 10. klassi pürib 108 õppurit

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalus põhikooli lõpetanud Karmel Naudre (keskel) vastuvõtukomisjonis. Naudre soovib edasi õppida riigigümnaasiumis humanitaarsuunal, sest on eluaeg tundnud huvi näitlemise ja kirjutamise vastu. Foto: Katrin Pärnpuu
Haapsalus põhikooli lõpetanud Karmel Naudre (keskel) vastuvõtukomisjonis. Naudre soovib edasi õppida riigigümnaasiumis humanitaarsuunal, sest on eluaeg tundnud huvi näitlemise ja kirjutamise vastu. Foto: Katrin Pärnpuu

Kuigi Läänemaa ühisgümnaasiumi peauksest siseneja silm tabas eile fuajees veel ehitusmehi ja remondiriistu, käis vastuvõtt uude kooli täie hooga.

„Ehitajad on andnud meile kaheks päevaks ajutiselt kaks ruumi,” sõnas vastuvõtukomisjoni liige õpetaja Kalle Lõuna.

Avaldusi võttis kahes ruumis korraga vastu 4–6 inimest, kuid ukse taha moodustus aeg–ajalt 10. klassi pürgijaist lausa järjekord.

„Eks nad niimoodi lainetena tule,” ütles Lõuna.

Kokku laekus neljal vastuvõtupäeval uue riigikooli 10. klassi 108 avaldust. Kõiki vastu võtta ei saa, sest mõnel on hinded kehvakesed, sõnas Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor leidi Schmidt.

Vastuvõtukomisjon lootis otsuse teha nädala lõpuks ja vastuvõetute nimekirja kooli kodulehele välja panna.

Leidi Schmidt ütles, et võib juhtuda, et mõnedele kohtadele kuulutatakse välja lisavastuvõtt. Kõige rohkem saaks kool vastu võtta 120 kümnendikku.

Kui 11. klassis saab avada kõik suunad, siis 10. klassis võib juhtuda, et mõni suund jääb avamata, sõnas Schmidt. Menukamad on loodus–, majandus– ja humanitaarsuund.

Sooviavaldajaid on Haapsalu Wiedemanni ja Haapsalu gümnaasiumist, Ridalast, Paliverest, Orult, Noarootsist, Lihulast, Ristilt, Turbast ja Tallinnast, loetles Läänemaa ühisgümnaasiumi õppealajuhataja Viire Hints.

Just paberid sisse andnud Enari Felman ütles, et uus kool on ilus, kuigi valged seinad mõjuvad veidi haiglalikult. Felman valis edasiõppimiseks reaalsuuna, sest ta on kindel, et reaalaineid on elus tarvis.

„Loodan saada lõputunnistuse. Et minna ülikooli, näiteks advokaadiks,” sõnas ta.

Felman lõpetas Haapsalus põhikooli neljade–viitega. „Vene keel ja tööõpetus olid kolmed,” täpsustas ta.

Samuti Haapsalus põhikooli lõpetanud Karmel Naudre ütles, et hakkab õppima humanitaarsuunal, sest on elu aeg tundnud huvi näitlemise ja kirjutamise vastu. Mõlemas vallas on ta ka katsetanud.

Läänemaa ühisgümnaasiumi valisid mõlemad noored sellepärast, et ei peaks edasiõppimiseks Haapsalust lahkuma.

„Loodan, et tuleb kolm põnevat aastat, uus ja huvitav kool,” sõnas Karmel Naudre.

Teistes gümnaasiumides kestab vastuvõtt nädala lõpuni. Et õppureid napib, võetakse avaldusi vastu ka augustis.

Kullamaa keskkooli 10. klassi oli eile laekunud üks avaldus. „Ma arvan, et suurem osa tulebki augustis,” arvas keskkooli sekretär Meeri Seiman.

Lihulas oli eile 10. klassi esitatud kaks avaldust. „Ega suurt klassi tule, sest 9. oli pisike,” märkis kooli sekretär Liia Põld.

Taebla gümnaasiumi 10. klassi oli avaldusi kümmekond.

Noarootsis võeti märtsis vastu klassitäis: 35 kümnendikku, 10 varunimekirjas, ütles sekretär Viktoria Mitman.

Teine klassitäis võetakse vastu homme. „Eelmise aastaga võrreldes on ka meil tulijaid vähem, aga ikkagi saame valida. Päris kõiki vastu võtta ei saa,” sõnas Mitman.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments