Tuttava nimel kaupa tellinud naine sai karistada

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu kohtumaja. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu kohtumaja. Foto: Arvo Tarmula

Kohus mõistis tingimisi karistuse läänlasele Maret Metsaviirule, kes tellis võõra nime all kaupa.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Maret Metsaviiru selles, et ta sõlmis endise elukaaslase isikuandmeid ja dokumenti kasutades järelmaksulepinguid kahe telefonid; õmblusmasina ja tahvelarvuti, samuti sülearvuti ja toidulisandite tellimiseks.

„Teise inimese luba tema andmete kasutamiseks Metsaviirul ei olnud, samuti ei olnud tal kavatsust ise asjade eest tasuda,“ ütles prokurör Indrek Kalda. Ta lisas, et kõnealused kurteod on küll 3-4 aasta tagused, kuid tegelikult tuleb sarnaseid kuritegusid ette järjest rohkem. „Mida rohkem levib internetikaubandus, seda enam on igaühel vaja hoolitseda selle eest, et netiostudeks vajalikud andmed oleksid kõrvalisele pilgule kättesaamatud,“ rõhutas prokurör.

Prokuratuur heitis naisele ette teise isiku identiteedi ebaseaduslikku kasutamist, kelmust ja tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamist ning 13. mail kinnitas kohus Haapsalu kohtumajas kokkuleppe, millega naine süüdi mõisteti.

Kokkuleppe järgi karistatakse naist ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse ning 500 euro suuruse rahalise karistusega, kuid kumbagi ei pöörata täitmisele, kui naine kahe aasta jooksul uut kuritegu toime ei pane.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments