Kui Lihula samba omanikku ei leita, läheb kivi hävitamisele

Lääne Elu

info@le.ee

Lihula samba koopia. Foto: arhiiv

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) ja neid konsulteerinud kaitsepolitseiamet (kapo) kartis Lihula samba koopia äravõtmisel, et selle püstitamisega võiksid kaasneda mingisugused Eesti julgeolekut ohustavad ekstsessid. Kivi valmistada lasknud jällegi pelgavad kivi tagasi saada, kirjutas ERR.

Kui keegi kivile järgi ei tule, siis PPA selle lõpuks hävitab sarnaselt muule omanikuta varale – sõltumata sellest, et sellel keelatud sümboolikat ei tuvastatud.

Kivi ära võttes pelgas politsei näiteks seda, et mälestusmärki rüüstatakse ja see pritsitakse värviga üle. Nii pole hümbriidrünnakuga tehtud mitte ainult Eestis, vaid ka Lätis, Leedus ja mujalgi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
1 tund tagasi

Kui Objektiivis või Uutes Uudistes küsitakse faktiderohke vestlussaate lõpuks: “Kellele tegelikult kuulub Eesti riik?”, kostub jürgenligidelt vastuseks ebamäärast mõminat. Kindel on, et rahvale riik enam ei kuulu, rahvale sõnaõigust põhimõtteliselt ei anta, kogu meediapilt kujundatakse läbi propagandatalituse kõverpeegli ja Põhiseadust tõlgendavad sõna otseses mõttes tundmatud mõjuagendid.

Nii ebamäärase omanikuga riik läheb maailmavalitsejate poolt sama tõenäoliselt hävitamisele nagu autojuhilt allkirja vastu konfiskeeritud, kuid väidetavalt omanikuta mälestussammas.

Tase tõesti
2 tundi tagasi

Ausammas, mis meie meestele, selle kallal on võimud, nagu muidu probleeme enam polekski. Samas, kui siin Kaubamaja ees vedeles see kommude monument veel hiljaaegu. Rääkimata pronkssõdurist, mis Kaitseväe kalmistul uhkelt keset platsi. Kuidagi väga kaldu on see asi ühele poole.

sotsialistlik
2 tundi tagasi

omand, aga miks hävitada, kust tuleb selline arvamus, on sõjaajaloo muuseum, läheb siis lenini kõrvale. ühte kuju kardetakse kui vanakuradit, häbi

Usu, see
2 tundi tagasi
Reply to  sotsialistlik

korraldus tuli kusagilt kõrgemalt, nagu ka originaali ära viimine. Ma üldse ei imesta, kui toona oli ka Juhan “muvvame läbi” Pavts, kõigest käsutäitja.

Vale ja Silmakirjalikkus
2 tundi tagasi

Ah- nii…. meie politsei ja kaitsepolitsei KARDAVAD hüpoteetilist samba Värviga Pritsijat! DD