Keit Pentus-Rosimannus: Euroopa mahepoliitikal on silmaklapid

Keit Pentus-Rosimannus, Euroopa kontrollikoja liige
Keit Pentus-Rosimannus, Euroopa kontrollikoja liige

Eesti on Euroopas mahepõllumaa osakaalult teine riik, kohe tugeva mahetraditsiooniga Austria järel ja eespool sellistest ökohiidudest nagu Saksamaa, Taani ja Rootsi. Selle ilusa koha taga on aga mure sektori tuleviku pärast, mida Eesti jagab teiste Euroopa riikidega.

Puhas toit ja hoitud loodus on eurooplaste jaoks tähtsad ja see on põhjus, miks Euroopa Liit toetab mahepõllumajandust miljardite eurodega. Aastatel 2014–2022 oli see arv 12 miljardit ning 2023–2027 veel enam, 15 miljardit. Põllumajandus on suure keskkonnamõjuga tegevus ning selle vähendamine tähendab märkimisväärseid kulusid – on igati õiglane, et aitame põllumeestel seda koormat kanda. Kuid sama tähtis on, et Euroopa to

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arusaamatu
9 tundi tagasi

enne kõrgele ametikohale hüppamist, väitis proua, et meie riigi rahandus on korras….Ja nüüd räägib juba midag mahetoidust???

maamees
11 tundi tagasi

Miks avaldada valskusega selle ameti saanud, orava mula?

reobaltika
12 tundi tagasi

meile on puhas toit ja hoitud loodus varsti kättesaamatu luksus