Prügi äraandmine muutub Haapsalus paindlikumaks

Uuest aastast alustab tööd valvuriga keskkonnajaam, praegu on konteinerid selle aia taga. Foto: Malle-Liisa Raigla

Uuest aastast alustab tööd valvuriga keskkonnajaam, praegu on konteinerid selle aia taga. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu volikogu võttis vastu linna uue jäätmehoolduseeskirja, mis tõi juurde uusi kogumisliike, kuid samas muudab jäätmete üleandmise paindlikumaks.

„Määruse koostamise põhjuseks on viimastel aastatel muutunud jäätmeseadus ning sorteerimise ja pakendiringlusega seotud normatiivaktid,” ütles Haapsalu aselinnapea Helen Rammu.

Kui seni oli Haapsalus jäätmeveoga hõlmatud viis jäätmeliiki: segaolmejäätmed, paberi- ja kartongi-, köögi- ja söökla-, suur- ning ohtlikud jäätmed, siis edaspidi on neid kümme. Senistele jäätmeliikidele lisanduvad segapakend, klaaspakend, tekstiilijäätmed, biolagunevad ning mittebiolagunevad aia- ja haljastusjäätmed.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
hehee
2 tundi tagasi

see prügi värk mulle meeldib. Eriti poodide ees, kus käib eriliselt kibe prügi sorteerimine.
Kas on keegi näinud, et banaan süüakse enne ära, kui poe uksest välja minnaks, sest poest on koorte jaoks vastav kast? Või käib keegi poes biojäätmete kasti juures kartuleid koorimas?
Põhiline sodi, mida mina näen, on jäätiste pakendid, mis ummistavad kõiki prügikaste.
Igas vallas on mingid õhinapõhise prügivolinikud, kes seal uusi ja “innovatiivseid” lahendusi leiutavad, kuidas prügimajandus võimalikult ebaloogiline ja mõistusevastane välja näeks.