Andreas Kossert: põgenemisotsus võib olla pikaks ajaks viimane isiklik otsus

Andra Kirna

andra@le.ee

Saksa ajaloolane Andreas Kossert konverentsil „Eesti sõjapõgenikud II maailmasõjas" paguluse ja ümberasustamise mõjust inimestele. Foto Andra Kirna.

Eesti mälu instituudi augustis Haapsalus peetud konverentsi „Eesti sõjapõgenikud II maailmasõjas“ peakõnelejaks kutsutud Saksa ajaloolane Andreas Kossert oli oma kõne pealkirjastanud „Välja juuritud: pagulane meis endis“.
Kossert rääkis konverentsil sellest, kuidas põgenemine ja pagulus inimest mõjutavad, ja tugines oma üldistustes üksikutele emotsionaalselt puudutavatele lugudele põgenemisest või lahkuma sundimisest maailma eri nurkades ja konfliktides.
Kossert on Berliini Saksamaa põgenemise, väljasaatmise ja leppimise sihtasutuse teadur ning uurib peamiselt Ida- ja Kesk-Euroopa rahvusluse, piirialade, vähemuste, sundrände, ümberasustamise ja pagulaste teemasid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments