Külavaheteel räsiti giljotiiniga võsa, et prügiauto saaks sõita

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

content/uploads/2024/09/Lobe-Erja-tee-vosa-urmas-lauri-2.jpeg"> Giljotiiniga saab teeäärse võsa kiiresti maha, kuid turritama jäävad meetri kõrgused tüükad mõjuvad õõvastavalt. Vaja oleks saemehi. Foto Urmas Lauri[/caption]

Prügiautole tee tegemiseks räsiti Lõbe-Erja tee ääres giljotiiniga võsa, paiguti turritavad välja meetrikõrguselt maha lõigatud tüükad.

Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu on seda meelt, et Haapsalu maapiirkonnas võiksid külaelanikud ise teeservad võsast puhtad hoida.

Kui Jüri Tregubov sõitis oma sõbra poole Lõbe külla, sai ta šoki. „Alguses arvasin, et tuul või torm on murdnud seal võsa maha. Aga ei – mida rohkem edasi sõitsin, seda enam sain aru, et see on inimtegevus,” kirjeldas Tregubov Lääne Elule nähtut.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
38 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
agro
5 tundi tagasi

Kevadel on jälle roheline ja kasvud vohavad mis hirmus. Kiljatused tulevad täiesti eluvõõraste inimeste suust.

Napak
19 tundi tagasi

Väga kole pilt. Barbarid.

Mina olen Tartu ja Sina oled Haapsalu
20 tundi tagasi

Kahju et Lääne Elu enamuses lugejad on sügava vaimupuudega ja.siin trükivad

Hmm huvitav naljatilk
20 tundi tagasi

Näiteks palun! Milline kommentaar on teiemeelest ajupuudega inimese poolt kirjutatud? Inimestel on eri teemadest alati eri arusaamad olnud, seal pole küll midagi imestamisväärset, aga kas just ajupuudega… Kõik, kes teiega sama meel ei ole on ajupuudega? Võibolla tuleks enda kohta sellist sõna analüüsida? Võibolla doktor ütleb, kui ise ei saa enam aru?

Mina olen Tartu ja Sina oled Haapsalu
19 tundi tagasi

Muideks mina kirjutasin vaimupuudest .
Aga terve foorum hakkas kirjutama ajupuudest…
Mida oligi tarvis tõestada Lääne Elu ajakirjanikele..
Muidugi iseenesest väga kurb…
Aga ümbernikkumisele saata pole ka enam mõtet…

Kahtlane
10 tundi tagasi

Paisb, et te ise ka ei saa aru millest kirjutate?

Napak
19 tundi tagasi

Ära kõike enda järgi võta.

kodanik
21 tundi tagasi

“Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu on seda meelt, et Haapsalu maapiirkonnas võiksid külaelanikud ise teeservad võsast puhtad hoida.” Palun väga- siin ongi siis see ametnikumentaliteet ja meenutame, et kui Ridala valda ja Haapsalut vägisi ühendati, käis kogu aeg jutt, kuidas teenused üle suurvalla muutuvad ikka kohe kõvasti paremaks. Nüüd liigume vaikselt sinnapoole, et maainimesed tehku ise need tööd ära, mida tegelikult maksumaksja rahast kohalik omavalitsus peaks tegema.

Mina
20 tundi tagasi
Reply to  kodanik

Poliitiku jutt on tühipaljas mula, see on nii olnud ja on ka edaspidi, aga sina, kui valija ei õpi ikka sellest mitte sittagi ma ütlen!

Tüügas
22 tundi tagasi

Oli aeg kui maaomanikul oli kohustus oma maa piires tee ääred võsast puhtad hoida. Kohustust poleks vajagi kui enda omandi väljamägemisest hoolitaks. Nüüd kui võsa raadatud ei saada isegi maas vedelevaid oksi ära koristatud. Kolhoosniku mentaliteet ulatub tänapäevagi

Hmm huvitav naljatilk
20 tundi tagasi
Reply to  Tüügas

Ilu on vaataja silmades, seda ei saa määrata, et sul peab olema kollast värvi aed või nii. Vabadust ära unusta vana nõuka aegne inimene!!!

Tellija
23 tundi tagasi

Kas lugupeetud ajakirjanik on üldse näinud missugune näeb välja teeäär giljotiini töötamise järel? Selline kindlasti mitte.
Sel tropidteeloü-l polegi giljotiini, on selline kettidega purustaja, millega aegajalt teeäärset võsa materdamas käiakse, sellest jäävad sellised karused tüükad.

Paistab küll võsaniiduki töö olevat
1 päev tagasi

mitte giljotiini töö.

P.Roff
1 päev tagasi

Slagkraft oleks teinud puhtama töö kui natuke vaeva näha!

Linlane
1 päev tagasi

Loen, et see teeäär tehti (lohakalt) korda, et prügiauto läbi pääseks. Mina nägin suvel samasugust pilti linnas raudtee kergliiklustee ääres. Mingit prügiautot seal küll kunagi näha pole olnud. Sõita oli sel teel tükk aega väga kole.

Cäroliine
21 tundi tagasi
Reply to  Linlane

See tähendab, et rong peab Haapsallu tulema! Siis te ei pea enam seal rattaga vaevlema.

Napak
19 tundi tagasi
Reply to  Cäroliine

Tuleb kah kui õiged pukki saavad.

Sonderkomando SS leutenant Hasser
1 päev tagasi

Seaduse järele kuulub 2 meetrit mõlemale poole teed riigile…
Et peame veel rohkem riigile orjaks hakkama ja tasuta tööd tegema???

Teisitimõtleja
1 päev tagasi

Sondermees!
Võta teadmiseks, et meie ise olemegi riik ja peame oma riiki ka ise üleval. Mitte ei oota käsi pikal, et keegi teeks. Võta mootorsaag ja hakka pihta ning kutsu naabrid abiks.

Sonderkomando SS leutenant Hasser
1 päev tagasi

Minul on kõik korras

Üksitimõtleja
23 tundi tagasi

No krt, ei tunne siin keegi et oleks ise riik, nii lolli juttu saab ainult täis tarakan rääkida. Te enda kirjateoses ära loetletud ,et hoiab riiki üleval, maksad lolliks, nüüd hakka veel teeäärt puhastama, Tere mõistus krt. Selline teoorja isu peal on krt lase teiste eest ka , keera ringi ja lase naabervalla eest ka , mis sa krt platrad siin sellist kolhoosniku mõla!!

Nimi (kohustuslik)
21 tundi tagasi

Kuule, teoorja, käi p.rsse!