Pälli külas uppus mees jõkke 

Reedel, 19. juulil kell 21.10 sai häirekeskus teate, et Lääne-Nigula vallas Pälli külas istub jões meesterahvas, kelle pea on vee peal.

Sündmuskohale reageerisid kutselised päästjad Haapsalu ja Risti komandodest, Palivere vabatahtlikud päästjad ning kiirabi. Kohale saabunud päästjad tõid mehe veest välja, kuid mehe elu päästa ei õnnestunud.

Sellel aastal on Eestis uppunud 15 inimest.

Nõuanded ohutuks suplushooajaks:

  • Ära jäta lapsi kunagi veekogu ääres järelevalveta. Uppuv laps ei tee häält, seega õpeta oma lapsele juba varakult selgeks ujumisoskus ja räägi veega seonduvatest ohtudest.
  • Veesõidukiga veekogule minnes kanna alati päästevarustust. Õnnetusse sattudes on päästevesti väga raske või lausa võimatu selga panna. Peaaegu kõik veesõiduki õnnetuste ohvrid oleks elus, kui neil olnuks seljas päästevest.
  • Vette mine ainult kainena! Sõpradega veekogu ääres viibides pea meeles, et kui tarbitakse ka alkoholi, siis inimesed ei pruugi oma võimeid adekvaatselt hinnata. Ära lase purjus sõpra vette!
  • Enne vette minekut hinda alati kriitiliselt vee temperatuuri, läbipaistvust, sügavust, voolu, lainetust, veekogu kaldaid ja põhja tüüp.
  • Ära hüppa tundmatus kohas vette!
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
imelik
2 tundi tagasi

polegi tasuline