Jaanus Karilaid: Eesti ootab meilt uusi võite

Foto: Malle-Liisa Raigla
Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid. Foto: Malle-Liisa Raigla

Head läänemaalased!

Tähtpäevad tulevad minevikust. Aga ärgem elagem tänasel tähtpäeval ainult minevikus, elagem ka olevikus ja tulevikus. Meil on võidupüha. Kuid pidagem meeles: vaid see on väärt nii vabadust kui elu, kes iga päev nad kätte võitma peab.

Mineviku võitudest ei ela ükski rahvas. Mineviku võidud on rahva rikkus, aga iga rahva elujõudu mõõdavad tema võidud tulevikus. Võidupüha tähistus hoidku meis alal soovi, et iga meie järgmine päev Eestimaal, Läänemaal, igas paigas ning igas peres kujuneks võidupäevaks.

Ajaloost näeme, et Eesti rahva ühine suur võit pandi kokku arvututest väikestest võitudest. Paljud väikesed otsused koondusid suureks vabadustahteks, Eesti rahvusliku ja riikliku sõltumatuse ihaks. See tahe ning iha on täna tunda. Aga Eesti ootab meilt uusi võite. Täitkem iga päev suure ajaloolise võidu kõrval väikese omaenda võiduga ─ täna, homme, ülehomme… et Eesti riik püsiks ja tugevneks.

Vaid see on väärt nii vabadust kui elu, kes iga päev nad kätte võitma peab.

Eesti saab maailmas olla vaba ning elujõuline ainult oma väikeste, igapäevaste võitude toel ning innustusel. Lõõmaku meis võidutahe ning olgem võidukas rahvas! Las meie pilgust paistab võidusära, paistab veendumus oma elujõus!

Meie võidud on alles ees. Igas järgmises päevas, milles kestab, kasvab ja võidutseb Eesti Vabariik.

Head tänast võidupäeva! Häid tulevasi võidupäevi, kallid läänemaalased!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Poliitikute
23 tundi tagasi

uued võidud on juba ette teada:
1. Maksude suurendamine.
2. Eestlaste ja eesti keele väljatõrjumine Eesti riigist ehk siis põlisrahva hävitamine.

sellist
3 päeva tagasi

eestit, kes meid pidevalt kurnab ja mingisuguseid pidevaid sotsialistlikke võite ootab , pole meile vaja

uskmatu
3 päeva tagasi

Igasuguste ärakargajatega me küll midagi ei võida ! Kas meie naaber on ka mõista andnud,et plaanib meid rünnata või käib meil raha väljapressimiseks inimeste lihtne lollitamine ?

huvitav
3 päeva tagasi

kelle vastu, või poolt me pidevalt võitlema, või mille nimel seltsimehed mudamaadlejad

Super
4 päeva tagasi

Ilus isamaaline kõne, keskerakondlase suust, supermees nagu orkester, vahet pole mis parteis, tsirkus läks, klounid jäid!

igatahes
3 päeva tagasi
Reply to  Super

Selle laulu laulan, kes rohkem maksab.

kahenäoga
4 päeva tagasi

jaanus