Marienholm kerkib mühinal

Foto: Malle-Liisa Raigla

 

Endise kalatehase territooriumil Haapsalus Krimmi holmil kerkivad esimesed elumajad.

Poolsaare alguses on valminud asfalteeritud sõidu- ja kergliiklustee, mis esialgu viib esimeste majadeni. Edasi saab poolsaarel kulgeda mööda vana teed, uus tee pikeneb iga majaehituse etapiga. Sõidutee piirneb ühelt poolt munakividest toetatud kaldakindlustusega ning teiselt poolt kergliiklusteega.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Saheed
21 päeva tagasi

Tegelikult ilusalt planeeritud ja läbimõeldud arendus…, tubli töö!

Marko
21 päeva tagasi

Mida te vingute, minu arvates on tegemist ikka ebamaiselt ilusate betoonkärakatega. Lausa lust vaadata kuidas kerkivad. Haapsalu miljööväärtus on saanud uue mõõtme – pisut betoonimaigulise, aga uue, kaasaegse, pisut maitsetu – aga peamine – odav ehitada ja saab krõbedalt maha müüa ja pappi ju sedasi genereeritakesgi. Tallinnas on ka väga paljud ilusad kohad samasugust arhitektuuri tipptaset täis. Ja kui vingute, siis oleksite võinud ise Krimmi holmi ää osta. Kes keelas! Linnavalitsus ju lubab niisuguseid asju sinna püsti panna ja ise me oleme enda valitsejad ju valinud – seega, mokk maha ja edasi teenida 🙂 Õnneks on Haapsalus palju ilusaid tänavaid,… Loe rohkem »

ammu
21 päeva tagasi

on välja hüütud, et läänemaale kinnisvara pole mõtet soetada, kõik läheb vee alla , eestis jääb kuivaks vaid haanja ja sakala kõrgustikud,

põrupõhja jyrka
21 päeva tagasi

saja aasta pärast Paralepas merd ei ole.
Kerkivad suvemajad

En.
21 päeva tagasi

Olen üldiselt vanalinna uusarendajate suhtes skeptiline. LE artiklis mainitud munakividest kaldakindlustus ahvatles aga ise kohapeale kõmpima, et ehk seekord eksisin ning arendajad tabasid midagi Haapsalule igiomast, sobitasid uue vanaga. Vasikaholmi poolt lähenedes paistiski poolsaare algus nagu peab, lausa kõrghaljastusega. Kuni viimaste meetriteni Lääne Kaluri väravaputka end. asukohani oli kõik hästi, kuid uue sõidu- ja jalgtee alguses märkasin kohe ebakõla. Nimelt, Lääne Elus mainitud vanakooli kaldakindlustus (mis oli küll suurematest raudkividest mitte munakividest) jäi vahetult SÕIDUTEE äärde, mitte kõnnitee-poolsesse serva. Jätkasin meelega jalutamist kaldakindlustuse kitsal kruusasel teepeenral, mõeldes, miks peaks NII ERILISELE poolsaarele jalgsi tulija tahtma promeneerida ca 10m laia asfaldilindi… Loe rohkem »

kodanik
21 päeva tagasi
Reply to  En.

Midagi muud vingumisväärset siis ei leidenudki vä? Pead uue tiiru tegema.

Sonderkomando SS leutenant Hasser
22 päeva tagasi

Jube mühin jahh kosta

geoloogia
23 päeva tagasi

andmetel haapsalus maapind vajub j merepind tõuseb