Mihkel Nestor: majandus hakkab põhjast kerkima

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Eesti majanduslangus tundub olevat kestnud juba pea igavesti ja oodatud pööret ei ole toonud ka 2024. aasta. Siiski tundub paljude majandusnäitajate alusel, et jalad on lõpuks ometi põhja puutumas ja majanduse väljavaade hakkab paranema.

Äärmiselt nõrga välisnõudluse taustal püsib sisemajandus üllatavalt tugev

Täna avaldas Statistikaamet täpsemad andmed Eesti sisemajanduse koguprodukti suuruse kohta 2024. aasta esimeses kvartalis. Väga suuri muutuseid võrreldes varem avaldatud kiirhinnanguga see kaasa ei toonud. Uuendatud andmete põhjal jäi SKP tase esimeses kvartalis mullusele alla 2,4% võrra, mis on mõnevõrra suurem langus kui varasem kiirhinnang -2,1%. Majandusseis halvenes oluliselt ka 2023. aasta viimase kvartaliga võrreldes – sesoonselt kohandatud andmete põhjal 0,5%.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eeh
1 kuu tagasi

meil on töökad oravad … nüüd tahaks nad juba maksuametist teha deposiitkonto kui ettevõtja teisele ettevõttele maksab. soovitan proksi ka võtta veel vahele … majanduskasv missugune … rohkem advokaate ja kohtunikke , rohem juurateoreetilist vahtu … paraku on ettevõtja minusugune — lõpetab üldse ära või läheb minema … mängige siin siis sõda ja sillutage kaka isiklikku karjääri … zuzusid ja vallaottidest rk komisjonijuhte kõi nurgatagused täis. majanduskasv kedagi ei huvitagi.

Vot siis
1 kuu tagasi

Kui rumal on rumal? LE võiks analüütikult lolli jutu tellimise ära lõpetada, muidu tundub, et tegemist on muinasjuttude lehega:)

uskmatu
1 kuu tagasi

Nestor ei tea,et Eesti majandusel on kolmekordne põhi ! Hullu pole ju midagi sest Siimu lipu all,Kajakese targal juhtimisel olemegi suutnud riigi viia esimeseks st.tagantpoolt !