Lihula punamonumendi asemelt kadus hauaplaat

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula kiriku ees asunud punamonumendi asemele pandud hauaplaadi on keegi minema viinud.

Kohaliku elaniku sõnul kadus hauaplaat kiriku eest punamonumendi asemelt läinud nädala alguses. Lääneranna vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Lilli Lumera ütles Lääne Elule, et Lääneranna vallavalitsusel ei ole infot Lihula kiriku eest kadunud mälestusplaadi kohta. „Oleme küsimuse edastanud asjakohasele osakonnale, et saada täiendavat selgust. Püüame leida vajaliku teabe ja annan teada niipea, kui oleme saanud vastused või lisainfo,“ kirjutas Lumera Lääne Elule.

Lääneranna vald teisaldas 2022. aasta suvel viis punamonumenti ja lasi asemele panna tagasihoidlikud tähised kirjaga „II maailmasõja ohvritele“, sest kõik sambaasemed on ühishauad. Samal sügisel kadus hauaplaat Tuudi monumendi asemelt ning politsei algatas kriminaalmenetluse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu
1 kuu tagasi

Olgu hauas kes tahes aga haua rüvetamine maksab tegijatele kätte.Kui palju on meil suhtõnnetuid inimesi kes kannatavad ise teadmata,et eelkäijate tehtud pahategude pärast !

Toetan Aadut
1 kuu tagasi

Ilmselt läks ära Venemaale

kõverkael
1 kuu tagasi

kutsub kraana, miilitsad ja koerad appi

psühholoog
1 kuu tagasi

Vanasti elasid Lihulas mütsivargad.

sügav
1 kuu tagasi

kaastunne töörahva lipu kollektiivile

Jaan
1 kuu tagasi

See on tõesti suur pauk. Milline rüvetamine okupantide kallal.

nuhk
1 kuu tagasi
Reply to  Jaan

Asja hakkavad uurima kümned Eesti parimad asjatundjad ja rahaga ei koonerdata.

Kumari Vaim
1 kuu tagasi
Reply to  nuhk

Lihulas on asjatundlik politsei – küllap kurjategija(d) peagi tabatakse. Pole seda hirmugi, et seal kandis mõni rikkumine kahe seadusesilma vahele jääb.

Birx
1 kuu tagasi
Reply to  nuhk

Kättekas akkab huurima!