Neljapäevast on siseveekogude jääle minek keelatud

Lääne Elu

info@le.ee

Jääle minek on veel ohtlik. Arvo Tarmula

Neljapäevast enam siseveekogude jääle minna ei tohi. Foto: Arvo Tarmula

Päästeamet keelab alates neljapäevast üle kogu Eesti siseveekogude jääle mineku, sest miinuskraadidega tekkinud jää on veel õhuke.

Päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala rõhutas, et praegu veekogudele tekkinud jää ei ole kindlasti veel kandev ja jääle minek on äärmiselt ohtlik. „Eriti palume silma peal hoida lastel, kes esimeste külmadega võivad enim jääle kippuda. Juba käesoleva aasta märtsis on jää või libedate kallaste tõttu elu kaotanud kolm inimest, “ ütles Virkala.

Jääaluse vee temperatuur on vaid paar kraadi üle nulli. Nii külmas vees suudab täiskasvanu pidada vastu kümmekond minutit, laps veelgi vähem. Seepärast on oluline, et lapsevanemad selgitaksid pere pisematelegi talve esimese jää ohtlikkust ning hoiaksid silma peal, et lapsed püsiks jääst eemal, kuniks külm on selle piisavalt tugevaks kasvatanud.

„Jääle on ohutum minna siis, kui selle paksus on kümmekond sentimeetrit. Selleks aga on vaja paar nädalat järjestikku tugevamaid miinuskraade,“ ütles Virkala. Päästjad kontrollivad jää paksust regulaarselt ning kui jää on piisavalt paks, tühistab päästeamet jääle mineku keelu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maha libavalitsus!
7 kuud tagasi

Tänu liberaalsele “koalitsioonile” on terve riik libedal jääl! Käibemaksu tõstmisel ja automaksu kehtestamisel vajume juba kahjuks läbi jää 🙁

Huvitav jah,
7 kuud tagasi

et kas siis kolmapäevani võis jääle minna? Teine asi on muidugi see, et kusagil peaks (vähemalt võiks olla) ka inimeste enda terve mõistus ja mingisugunegi enesealalhoiuinstinkt.

Täna siis
7 kuud tagasi

võis käia jää peal?

aga
7 kuud tagasi

jää alla