35 Läänemaa kalurit taotleb raha püügiandmete esitamiseks vajalike seadmete soetamiseks

Lääne Elu

info@le.ee

Läinud nädalal tutvusid kalurid Haapsalus uue programmiga. Foto: Malle-Liisa Raigla
Läänemaa kalurid on uue programmiga juba tutvust teinud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Eilseni said kalurid esitada PRIAs taotlisi nutitelefoni või tahvelarvuti ostmiseks, et uuest aastast esitada püügiandmeid elektrooniliselt.

Läänemaalt esitas taotluse 35 kalurit kokku 38 seadme ostmiseks, mis lähevad kokku maksma 11 000 eurot. Üle Eesti esitas taotluse 457 rannapüügiga tegelevat kalurit ning toetust taotletakse 532 seadme ostmiseks.

PRIA arengutoetuste osakonna juhataja asetäitja Merle Juur ütles, et 532 taotlust on PRIAs kalanduse valdkonna suurim taotluste arv läbi aegade. „Hea on näha, et kalurid on uuele teavitamise süsteemile ülemineku osas innukad ning oleme rõõmsad, et saame sellel teel abiks olla,” ütles Juur.

Taotletav toetussumma on kokku ligi 152 000 eurot. Lõppenud taotlusvooru eelarve on 259 475 eurot ja toetuse maksimaalne suurus ühe seadme kohta on 300 eurot.

PRIA teeb taotluse rahuldamise või rahuldamata jätmise otsuse 30 tööpäeva jooksul pärast taotluse esitamise tähtaega. Toetuse väljamaksmiseks peab toetuse saaja pärast seadme ostmist ja selle eest täielikku tasumist PRIAle hiljemalt 31. detsembril 2023 esitama maksetaotluse koos abikõlbliku kulu tegemist tõendava dokumendiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vot...
5 kuud tagasi

…õige otsus.

Alles sai lugeda, et Eesis hakatakse m-valima, kas see tähendab, et kõigil valijatel tekib võimalus taotleda riigilt valmiste tarvis Nutikas või Krihvelarvuti? Tahaks seda viimast IPhone, sellega saavad minusugused lollid ka valitud.

pastakaga saab valida
5 kuud tagasi
Reply to  Vot...

Unistada ju võid, aga m-valimised paraku kohustuslikud ei ole. Kaluritel aga luba taotledes on ainuvõimalik variant elekrtooniline taotlus. Nii lihtne see ongi.

Vot...
5 kuud tagasi

…ma ei tea, kuidas nende nutikatega on aga kui inimesed enam naljast aru ei saa, siis pole muud kui händ taha ja Saksamaale öökulliks.

aru
5 kuud tagasi
Reply to  Vot...

Nalja polegi.

Vot...
5 kuud tagasi
Reply to  aru

… õige jah! Polegi!
Nagu polnud nutiseadmeid kaluritel enne selle võimaluse avanemist.