Andres Kalvik: kes tegi? Kallas ise tegi

Andres Kalvik, Eesti Keskerakonna avalike suhete juht

Andres Kalvik, Eesti Keskerakonna
avalike suhete juht

Möödunud kolmapäeval riigikogule menetlemiseks üle antud 2024. aasta riigieelarve eelnõu midagi üllatavat ei sisalda.

Ebaõnnestunud rahanduse tähtsaimast dokumendist on räägitud söögi alla ja söögi peale, kuid seda lugu ajendas kirjutama valede kaskaad, mida koalitsiooni esindajad refräänina esitavad.

Peaminister Kaja Kallase ning Reformierakonna ja Eesti 200 juhtivpoliitikute jutt sellest, et praegustes kärbetes ja maksutõusudes on süüdi Jüri Ratase valitsused alates 2016. aastast, on sulaselge vale. Numbrid räägivad teist keelt. Veel enne koroonapandeemia algust oli 2019. aastal valitsussektori eelarve nominaalses ülejäägis 34 miljoni euroga ehk 0,1 protsent SKPst.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
No mida
7 kuud tagasi

Keskerakond on hääbumise kursil ning ega suvaline PR asjapulk kohalikus lehes sisutu artikliga midagi juurde ei anna. Äkki oleks õigem kommenteerida volikogu juhi imelist muundumist ning keskerakonna positsiooni Haapsalu koalitsioonilepingu täitmisel? Huvitav on see, et suhteliselt saamatu keskerakondlasest veerev ring on parlamendi aseesimehe kohal pigem koalitsiooni toetaja, kui opositsiooni esindaja ehk tänu tema abile on igasugust jama kokku keeratud. Kokkuvõtlikult saab öelda, et keskerakond kaotab oma positsioone Eesti poliitilisel maastikul ning muutub tulevkus marginaalsuseks.

Kaja kokkuhoid üle laipade
7 kuud tagasi

Liberid valetavad kogu aeg, ega selles uudist ei ole.

jalambaid
7 kuud tagasi

kes neid usuvad on hulganisti, liberid on hullemad kui 40-dal tulnud kommunistid