Jaanus Karilaid siirdus Keskerakonnast Isamaasse

BNS

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid (esiplaanil) hülgas Keskerakonna ja liitus Isamaaga. Foto: Malle-Liisa Raigla

Keskerakonna endine aseesimees Jaanus Karilaid täitis erakorralise kongressi eel antud lubaduse ja liitus Isamaaga.

“Keskerakonna juhi valimised möödunud pühapäeval olid minu jaoks põhimõtteline valik. Teatasin sellest avalikult juba enne kongressi. Täna kinnitan, et jään oma seisukohale kindlaks,” viitas Karilaid enda lubadusele Keskerakonnast lahkuda, kui seda hakkab pärast Jüri Ratase lahkumist juhtima Mihhail Kõlvart, mitte Tanel Kiik.

Karilaiu sõnul ei näita Kõlvarti varasem tegevus lähtumist Eesti parimatest huvidest.

“Eesti keele ning laiemalt eestluse kui kultuuri- ja väärtusruumi kindlustamine ei kuulu Mihhail Kõlvarti ega Yana Toomi eesmärkide hulka,” deklareeris Karilaid enda laupäevahommikuses avalduses. “Olen sügavalt veendunud, et Vene-Ukraina sõja valguses ei vaja Eesti sellist poliitilist liikumist ning ma ei pea võimalikuks olla selles osaline.”

Paljud Keskerakonna liikmed on Karilaiu kinnitusel nõutud ja segaduses, mistõttu kutsub ta ka teisi parteiliikmeid siseveendumusest lähtuvalt enda valikuid tegema.

“Eesti vajab positiivset alternatiivi tänasele valitsusele,” põhjendas Karilaid enda liitumist Isamaaga. “Usun, et Isamaa on mõistlik valik neile, kes ei taha näha poliitikat vaid Reformierakonna ja EKRE vastanduva vägikaikaveona. Usun, et saan Isamaa erakonnas anda panuse nii oma valijate eest kui laiemalt Eesti ees seisvate ülesannete lahendamisel.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
85 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
segadus
9 kuud tagasi

hääletasin keskerakonna poolt, mis muutus isamaaks. Kas muutuvad ka hääletajate seisukohad koos hr Karilaiuga või muudetakse automaatselt ka linnavolinike mõtted, või on kõik suva…

Eduard Tamsalu
10 kuud tagasi

Kui tahate poliitikuid mõista..siis lugege raamatut Trifiide päev…
Ainuke aus poliitik planeet Maa ajaloos on olnud Adolf Hitler
Heil Hitler 🤩🥰

Eduard Tamsalu
10 kuud tagasi

Reformierakondlaste Kuninganna Kaja on aastaid juba Venemaa Föderatsiooni teenistuses..ja kedagi ei häiri peale eestlaste ja EKRE…pole probleemi

Mari
10 kuud tagasi

Ei taha seda meest siin Lääne Elus näha..Vaistik vaadata,kes keeras Keskerakonna tuksi.

Ei teagi
10 kuud tagasi
Reply to  Mari

Mis teil sellest keskerakonnast muret? Mina ei ole siiani aru saanud, miks mõni valimistel oma hääle annab keskerakonnale. Mis see point nagu on? Lihtsalt tuttav nägu või mismoodi see käib?

leiti
10 kuud tagasi

nüüd probleem, võiks rahvale hoopis seletada miks 3 sendine elekter nüüd mõni päev kuni 10 korda kallim on ja mis sellega ette võetakse, kaja molekulid on otsas, vaevalt ka tallinn rohuküla raudtee neid juurde toob

Elektrik
10 kuud tagasi
Reply to  leiti

Kõigi liberite elekter on kallis, totu!
Odava elektri plaan on ainult ekrel, aga seda saab alles järgmisel aastal kui kaka vangi pannakse:)

oleks
10 kuud tagasi

pidanud hoopis muhu imbi esimeheks valima, oleks riigis ja toompeal rahu majas, kesikud kindlates kätes ja hoitud

valija
10 kuud tagasi

Vaat ei saa Karilaiust üldsegi aru. Tema oli üks ideoloogilisi juhte, kes oskas Keskerakonna viia tänasesse seisu ja nüüd veel mängib süütut lambukest, keda on reedetud. Ta peaks end taandama kõikidest poliitilistest rühmitustest. Ei saa ka Isamaast aru, kes nüüd võtab sellise ülejooksiku enda rüppe. Kas Isamaal neid intriige veel vähe? Kas tõesti Karilaid usub, et tõelised isamaalased teda sinna ka ootavad?

Mis on reeturi palk?
10 kuud tagasi
Reply to  valija

Mis on reeturi palk?

Vöi
10 kuud tagasi

peaks tööle minema löpuks.

IRW
10 kuud tagasi
Reply to  Vöi

Looda sa….

Korra valvur
10 kuud tagasi
Reply to  IRW

Ära sa irv enam millelegi looda!
Lähed koos punaliberitega lõkkesse!

Mats
10 kuud tagasi

Miks üks poliitik peaks erakondi vahetama? Seda enam, et Kesk on mõne aastaga asumas tõusuteele ja saamas väärikaks vastukaaluks populistlikele erakondadele eesotsas EKRE ja REFiga. Isamaa oma mitmete arusaamatute otsustega jääb teise ešeloni parteiks ka edaspidi.

Ahhaa
10 kuud tagasi
Reply to  Mats

Kesikud ja tõusuteel !?!? Nii jaburat juttu võib ajada vaid i….t või lauspime

Kuulajaimesta
10 kuud tagasi

Isamaa peab ikka hädas olema kui ülehüppajaid avasüli vastu vōtab. Jaanus vōiks mōelda, mis valesti läks ja proovida paremini. Teeme erakonna rahakoti miinusesse ja jooksuga uue piruka jagamisele. Hr. linnapeal siis koos Jaanusega joostes ka juba kolmas erakond uhkustamiseks. Mis järgmiseks? Ega ometi erru minemisele ei ole hakanud mōtlema.