Pahatahtlikku omakasu ei saa ja ei tohi sallida

caption id="attachment_410385" align="alignnone" width="1536"] Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Toomas Koitmäe. Foto Lõuna ringkonnaprokuratuur[/caption]

Augusti lõpus Tartu ringkonnakohtus välja kuulutatud kohtuotsus endiste Sangaste ja Otepää vallajuhtide kriminaalasjas on mitmes mõttes oluline, sest tuletab omavalitsusjuhtidele kõikjal meelde: tänapäeva Eestis ei ole kohta rahva raha kuritahtlikule kasutamisele.

Olgu alustuseks öeldud, et kohtuotsus ei ole jõustunud. Küll aga annab seesugune lahend juba praegu vaieldamatu signaali kohalikele omavalitsustele ja ühiskonnale laiemalt: maksumaksja raha väärkasutamisele ei ole õigustust ja sellele järgneb ühemõtteline hukkamõist ja karistus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
omavalitsusesd
10 kuud tagasi

on kõige korrumpeeritumad valitsemisorganid, võõrpankade monopoolselt saadav ülikasum aga pole valitsuse silmis pahatahtlik omakasu.