Signe Riisalo: vanaduspõlvele tuleb mõelda juba tööelu alustades

Andra Kirna

andra@le.ee

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo on Läänemaaga seotud lapsepõlvest, kuid sel nädalal käis ta õnnitlemas 65. sünnipäeva pidavat Haapsaluneuroloogilist rehabilitatsioonikeskust. Foto Andra Kirna

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo usub, et tänavu suvel käivitunud hooldusreformi päris vilju saab nautima hakata mõne aasta pärast.

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo käis kolmapäeval Haapsalus õnne soovimas 65. sünnipäeva tähistavale Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsiooni keskusele (HNRK).

Sotsiaalkaitseministri vastutusvaldkonnas on sotsiaalse turvalisuse, sotsiaalkindlustuse ja -hoolekande, laste, perede ja puudega inimeste elukvaliteedi, võrdse kohtlemise ning naiste ja meeste võrdõiguslikkuse küsimused.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
35 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (vabatahtlik)
7 kuud tagasi

Mõistlik inimene mõtlebki tuleviku peale!

riigikogu
7 kuud tagasi

lükkas tagasi lubatud pensionite erakorralise tõusu nelja aasta jooksul 50 eur.

IRW
7 kuud tagasi
Reply to  riigikogu

Õige kah. Enamus võivad töötada kes raha juurde tahavad.

riigis
7 kuud tagasi

puudub sotsiaalne turvalisus täielikult, kõik , mida tüüp räägib on puhas putafooria

sooneutraal
7 kuud tagasi

Komm kustutati: Kas noor inimene 18-20 hakkab tööle minnes kohe oma vanaduspõlvele mõtlema? eriti tobe filosoofia meie esi-sooneutraalil!

Iivan Orav
7 kuud tagasi
Reply to  sooneutraal

See ei ole filosfoofia, see on ilasoofia.

arvi
7 kuud tagasi

paarkymmend aastat kogusin iga kuu padjapyyri sisse pensoniajaks raha. jõudsin pensoniaega aga seda raha nagu polegi. Kasulikum on võlgu elada. Kahetsen et kogusin.Loll olin ja liialt kuulekas.

Kati Nõdra
7 kuud tagasi
Reply to  arvi

Saiakese hind poes praegu 50 senti. See on 7.82 krooni, mis on 78 rubla 20 kopikat ja see oli 1980 aastal kuupalk. Pannes ehk tol ajal iga kuu 20% palgast kõrvale, saad praegu osta aastase kogumise eest 2,4 saiakest. Täielik häving.

Tasku filosoof
7 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Kati Nõdrale. Ka nõukogude ajal oli võimalik investeerida, tsaari kuld ja hõbe müntidesse näiteks.

Ivo
7 kuud tagasi

Riik peab katma kõik hooldekoduga seotud kulud!!!!
Väga vähesed inimesed lähevad vanaduspõlves ise hooldekodusse, pigem neid ikka lapsed ja lapselapsed sinna viivad. Kas tahavad või mitte, vaid lihtsalt viiakse!!!!!!

IRW
7 kuud tagasi
Reply to  Ivo

Tee omale selgeks, kesse riik on. Teised inimesed maksavad ja vanuri pärija lööb tema kogutud vara peal lulli. Ma küll ei arva, et peaksin riigi kodanikuna kellegi vanurit ülal pidama. Sotsialism sai ammu läbi.

To IRW
7 kuud tagasi
Reply to  IRW

Kuidas Soomes, Rootsis ja Norras suudab riik oma vanakeste eest hoolitseda? Meil lükatakse kogu vastutus laste õlule, aga lastel on oma elu ka, lisaks säästetakse inimeste vaimset tervist. Egas muidu näiteks Soomes maailma ühed õnnelikumad inimesed ei ela. Eelnimetatud riigid soovivad pigem, et lapsed käiksid tööl kui et hooldaks oma vanemaid. Tööl käiv inimene on riigile lõppkokkuvõttes ka kasulikum.

Tiina.
7 kuud tagasi
Reply to  To IRW

Just, Soome, Rootsi, Norra kõik maksab riik vanurite hooldekodutasud kinni. Pension on üle 1300.- euri kuus ja veelgi rohkemgi. Vat see on alles tase.
Kavalamad eestlased töötavadki ennem pensionile jäämis Soomes, kannatavad ära selle 10 aastat ja ongi korralik pension vanaduspõlves teenitud.

IRW
7 kuud tagasi
Reply to  Tiina.

Jah, mis see 10 aastat siis on, nagu naabrinaise juures käimine.

IRW
7 kuud tagasi
Reply to  To IRW

Needsamad vanurid on oma lapsed kuludega üles kasvatanud.

Mul...
7 kuud tagasi
Reply to  IRW

…on väga kahju inimestest nagu IRW. Tekib filosoofiline küsimus, kas on tegemist üldse enam inimesega või majandusteooriate poolt programmeeritud homo effectīvusega. Inimlikkus, kui säilinud, on kuskil flip-flopi talla sees.

Pahane
7 kuud tagasi

Ja mis viga temal seda öelda,kui ise on eluaeg kõrgepalgalist tööd teinud!!!!!!!!!! Praegu saab üle 8000€ palka,mis viga siis selliseid asju öelda!!!!!! Aga KÕIGIL EI OLE VÕIMaLUST saada ei kõrgharidust ega kõrget palka isegi,kui tal on võimeid ülikoolis õppimiseks. Vbl on sellel andekal noorel perekondlikud põhjused,miks ta ei saa ülikoolis õppida???? Kõik ei ole elus nii lihtne ,kui tema arvab. Võib ette tulla mitmeid takistusi,mis ei võimalda saada kõrgharidust ja hiljem kõrget palka.Ja kuidas see inimene siis süüdi on,et ta pole oma tööga suutnud paremat pensioni välja teenida????? Kas siis on ka need inimesed oma väikses pensionis süüdi,kes nõukaajal käisid… Loe rohkem »

aga
7 kuud tagasi
Reply to  Pahane

keegi ometi valib neid meie üle valitsema

e-valimised
7 kuud tagasi
Reply to  aga

Röövoravate nobedad näpud valivad neid endid….

Iivan Orav
7 kuud tagasi
Reply to  Pahane

Nad ei suuda 4 aasta jooksul peale valimisigi oma lubadusi täita, samal ajal räägivad, kuidas inimene peab 40 aastat ette nägema, mis kobarkäkk selleks ajaks valmis küpsetatakse.
Kõige mõistlikum on vaadata, mis praegu on USA’s, sest tingimusteta liigutakse juba 30 aastat samas suunas.

Nimi (vabatahtlik)
7 kuud tagasi
Reply to  Pahane

Kõik, mida inimene teeb, teeb ta ikka endale!

Ruta.
7 kuud tagasi
Reply to  Pahane

Kõrgharidus võib ju olla, aga palk ikka 1500.-

Ministri
7 kuud tagasi

palgaga pole muidugi probleemi ka pensionieas neid kalleid hooldekodusid kinni maksta. Kuid mingem vaadakem neid seestpoolt – pole neis kõigis ometi nii kuldne elu, nagu kodulehtedel kirjutatud on. Reaalsus erineb sellest ikka väga palju.

viitab
7 kuud tagasi

siin roosamanna hooldekodude äri viljade nautimisele

krõmpsluu
7 kuud tagasi

Meie 2.pensionisammas paigutati väga ettenägelikult Kreeka võlakirjadesse ja enam ei taha keegi sellest midagi rääkida.