Politsei: sõiduki saab registrist kustutada vaid transpordiamet

BNS

Romu. Sellise auto saab liiklusregistrist kustutada ainult transpordiamet. Foto: erakogu

Romu. Sellise auto saab liiklusregistrist kustutada ainult transpordiamet. Foto: erakogu

Politsei tuletab planeeritava automaksu valguses meelde, et sõiduki saab registrist kustutada vaid transpordiamet ja korrakaitsjad sõidukiomanikele väga appi tulla ei saa.

“Politsei- ja piirivalveamet (PPA) saab väljastada vajaliku tõendi sõiduki kustutamiseks liiklusregistrist ainult siis, kui sõiduk on varastatud, tagaotsitav või hävinenud, näiteks tulekahjus, ja politsei on käinud sündmuskohal,” kirjutab Ida prefektuur sotsiaalmeedias.

Saades PPA-st sellekohase tõendi, tuleb see registrist kustutamiseks esitada transpordiametile. “Sõidukeid saab liiklusregistrist kustutada ainult transpordiamet,” märkis politsei.

Eestis on liiklusregistris tuhandeid selliseid sõidukeid, mida reaalselt enam olemas ei ole, samas puuduvad sõiduki omanikel nende kohta lammutustõendid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsija
11 kuud tagasi

Tahaks küll küsida , miks ei kanta autosid omanikul maha , kui see on kodust osadena maha müüdud. Olen juba mitu korda käinud ARK. Tean oma autost paremini ise , mis minu autoga on, mitte võõrad. Tuleks ikka vastu tulla ja lasta maha kanda.

Jenkem
11 kuud tagasi

Mis romu?? See on juba ju varamaks mis on rahvale pähe löödud, kui mul aianurgas seisab auto mida liikluses ei kasutata siis on see minu seisev vara ja mis see valitsuse asi on nah?? Tõmmake tagasi kajakad, võrukaelad, ja muud karvased!!

Rahvuslane
11 kuud tagasi

Automaks arutelult maha!
Me ei valinud neid aferiste!

Nõus!
11 kuud tagasi
Reply to  Rahvuslane

Minu jaoks on müstika see, et ma ei tea kedagi, kes oleks Elektrimolekuli valinud, aga ometi on “kõigi lemmik”. Demokraatia oleks see, et automaksu hakkavad ainult need maksma, kes ta valisid. E-hääletusel peaks olema see ju tuvastatav. Või ei ole? 😀

Kas
11 kuud tagasi
Reply to  Nõus!

miinusepanija on kibestunud valija, kes luges huultelt, et maksud ei tõuse?

Oravad
11 kuud tagasi
Reply to  Kas

tööl

Kod,
11 kuud tagasi

Idiootsus kuubis. Olen ära lammutanud 2 Maz i , 3 Kamazi , 1 kombaini ja 2 traktorit – kèegi ei küsinud kus nad jäid , arvelt võeti ilusasti maha . Aga alla 3,5 tonnised on oi kui pahad – oli ka 2 mersu kaubikut – üks oli esisallaveoga ja kogukaal 3,85 t , teine 3,5 . Suurema sain ilusasti maha võtta kuigi seal ju õlisid rohkem sees , teist mitte . Selge ei kopikate eest romulasse ei viinud , müüsin juppideks ja vanarauaks . See romulate ostetud seadus tuleks tühistada