8 soovitust stressivabaks sünnipäeva korraldamiseks

Lääne Elu

info@le.ee

Jaan Liiv. Foto Enrico Pedaksalu

Juubeli- või sünnipäevapidu peaks olema nauditav mitte ainult külalistele, vaid eelkõige sünnipäevalapsele endale. Enam kui 50 000 külalist võõrustanud FoodStudio tegevjuht Jaan Liiv annab nõu, kuidas korraldada sünnipäevapidu stressivabalt.

Peokülalised on õnnelikud ja rahul, kui neid kutsutakse üritusele, mis on eriline, läbimõeldud ja pakub mõnusat meelelahutust. Eelkõige tahavad sõbrad ja tuttavad veeta ühiselt aega ja tähistada koos sünnipäevalapsega. Seetõttu tuleks võtta planeerimist külma kõhuga, sest tavaliselt ei lähe midagi niivõrd valesti, et see kogu peo ära rikuks. Perfektsetest detailidest olulisem on, et sünnipäevalaps oleks rahulik ja rõõmus. Stressivabaks peokorraldamiseks on abi, kui mõelda läbi need kaheksa punkti.

  1. Tee peoplaan ja koosta eelarve
    Iga õnnestunud ettevõtmine algab läbimõeldud plaanist. Et korraldamine ei jääks viimasele minutile, võid plaani paika panna juba mitu kuud enne pidu. Mõtle läbi külaliste arv, peo teema või kontseptsioon ning ürituseks sobiv asukoht, kuupäev, kellaaeg, külaliste nimekiri, tegevused ja menüü. Kui koht, külaliste arv, menüü, meelelahutus ja programm paigas, siis saab koostada peo eelarve.
  2. Hoia pidu mõõdukas suuruses
    Sünnipäevapidu ei pea olema suurejooneline ülerahvastatud sündmus. Hoia külaliste nimekiri mõõdukana, et säilitada intiimne õhkkond ja vältida liigseid kulusid. Vali välja lähedased sõbrad ja pereliikmed, kellega soovid kindlasti oma erilist päeva jagada. Kui sünnipäevalapsel jääb aega kõigiga suhtlemiseks, naudib peo peategelane oma üritust rohkem ja see paneb ka külalisi end eriliselt tundma.

  3. Kutsu külalised
    Kui peo detailid veel paigas ei ole, saada külalistele save the date kutse – see garanteerib, et nad broneerivad peo kuupäeva, aga detailid saad täpsustada hiljem. Veidi aega enne ürituse toimumist tahavad nad juba kindlasti täpsemalt teada, mis neid ees ootab, et planeerida transport, sobiv riietus, mugavad tantsukingad jms. Anna kutsel edasi vajalik info, aga jäta ruumi ka kohapeal toimuvatele üllatustele.
  4. Delegeeri ülesanded
    Juubilar ei pea pidu üksi korraldama. Ülesandeid jagades vähendab sünnipäevalaps endale langevat koormust ja saab pidu rohkem nautida. FoodStudios töötab terve meeskond, kelle igapäevaseks tööks on ürituste korraldamine – inimesed, kes on võõrustanud enam kui 50 000 külalist, hoolitsevad selle eest, et midagi ei ununeks ära ja kõik saaks sujuvalt korraldatud. Piisab sellest, et sünnipäevalaps koostab peoplaani ja kõige muu korraldamise võime võtta enda kanda. Abiliste meeskonna saad soovi korral kokku panna ka oma sõpradest ja pereliikmetest.
  5. Pane paika menüü
    Kõigile külalistele sobiva söögi-joogi valmistamine võib olla peo korraldamisel üks peamisi stressi allikaid. FoodStudios oleme selle osa väga lihtsaks teinud – sünnipäevalaps saab teha valiku seitsme erineva menüü vahel, mis hooajati vahelduvad. Talvehooajal on külaliste hulgas kõige populaarsemaks osutunud vahemere köök, prantsuse klassika, aga ka modernne eesti köök. Suvehooajal pakume kolme erinevat grillimenüüd. Kui menüü valitud, valmistatakse omavahel kokku sobivad suupisted, neljakäiguline menüü ja toitudega kokku sobivad joogid. Kogu toidupakkumine laheneb sünnipäevalapse jaoks seega ühe valiku tegemisega.
  6. Mõtle läbi peo programm
    Pidude pidamise peamine reegel on – vähem on rohkem. Mängud, esinejad ja muu meelelahutus on toredad, aga need on vajalikud eelkõige nö jääsulatajana. Nagu öeldakse – õige Eesti pidu ei saa algul vedama ja pärast ei saa pidama. Ära pane programmi liiga palju tegevusi, vaid jäta kindlasti ruumi ka vabas vormis suhtlemisele.
  7. Kaasa külalisi
    Meeldejääv üritus on sageli selline, kus külalised saavad ise midagi uut ja põnevat proovida. FoodStudios on selleks koos kokkamine. Mõned seltskonnad tahavad kõike nullist teha – neid juhendab professionaalsest kokast juhendaja. Teised eelistavad, et suuremad toiduvalmistuse eeltööd oleks tehtud ja ühiselt saaks teha põnevamad osad ning toidu serveerimise. Oluline on see, et kõik toidud valmivad värskelt külaliste silme all ja need valmistatakse ning serveeritakse tipprestorani tasemel. Kes köögitoimetustes osaleda ei soovi, saab toimuvat mõnusalt jälgida.
  8. Mõtle läbi peo jäädvustamine
    Foto ja video abil saad toredat emotsiooni nautida veel ka aastaid hiljem. Soovi korral kutsume sulle professionaalse fotograafi, aga toredaid pilte saab teha kasvõi telefonikaameraga keegi külalistest.

2009 asutatud FoodStudio üritustel on kokku osalenud ligi 50 tuhat inimest.FoodStudios onsünnipäeva tähistamine rõõmus sündmus. Sünnipäevalaps peab vaid paika panema, millist pidu ta soovib. Meie hoolitseme selle eest, et sünnipäev mööduks mõnusa energiaga. Sünnipäevalapsele jääb vaid kohustus kohale ilmuda ja isegi seda võid teha nagu staar – väikese hilinemisega – või nagu omanik – suure hilinemisega. Ukse avame meie, meeleolu eest hoolitseme meie, toidud valmistame koos külalistega  ja isegi kõik nõud peseme ise ära.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments