Läänemets soovitab omavalitsusjuhtidel koolide sulgemise otsused edasi lükata

Lääne Elu

info@le.ee

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Lauri Läänemets. Foto: Malle-Liisa Raigla
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Lauri Läänemets. Foto: Malle-Liisa Raigla

Siseminister ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Lauri Läänemets tegi omavalitsusjuhtidele üleskutse koolide sulgemisega seotud otsused vähemalt kuni uue koalitsiooni moodustamiseni edasi lükata, kirjutas ERR.

„Paljud omavalitsused Eestis teevad olulisi maapiirkondade elujõulisusega seotud otsuseid. Nimelt otsustatakse koolide, lasteaedade sulgemise või kooliastmete sulgemise küsimust. Minu palve omavalitsusjuhtidele – kui vähegi võimalik need otsused edasi lükata või otsuste tegemisel teha need selle klausliga vähemalt, et oodata ära, kunas koalitsioonileping saab sõlmitud. Sest me oleme rääkinud sellest, et riik peab tegema samme selle nimel, et kuueklassilised koolid Eestis kinni ei läheks,” rääkis Läänemets valitsuse pressikonverentsil.

Koolide sulgemise otsused tuleb omavalitsustel teha igal aastal 1. aprilliks. ERR-i andmetel kestavad koalitsioonikõnelused tõenäoliselt 10. aprillini.

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
peter
2 kuud tagasi

poliitikaleenud on pikalt siin küike soovitanud. mõni isegi kuiskas minna 5 rikka riigi hulka … kus on tulemused? kus saavutused.
haridusasutuse sulgemisest peab koolipidaja teatama varem …. ja kui vallavanem selle tegemata jätab ütleb läänemets … ise riskisid ja ei lähtunud seadusest … otsi ise raha … täna ei jaksa kov pidada isegi koolijuhti ja riidehoidjat – koristajat.

Tõnisson
2 kuud tagasi

Meest sõnast, härga sarvest

......
2 kuud tagasi
Reply to  Tõnisson

..ja sotsi t…..

riho
2 kuud tagasi
Reply to  ......

jah