Linnade ja valdade liidu juhatuse liikmeks valiti Lääneranna vallavanem Ingvar Saare

BNS

Lääneranna vallavanem Ingvar Saare. Foto: Urmas Lauri

Eesti Linnade ja Valdade Liidu (ELVL-i) volikogu valis teisipäevasel koosolekul uueks juhatuse liikmeks Lääneranna vallavanem Ingvar Saare.

„Eesti omavalitsused on küll kõik samade ülesannetega, kuid väga erinevate võimalustega. Keerulisem on vähese elanike arvuga keskustest kaugemal asuvatel omavalitsustel. Arvan, et need omavalitsused vajavad sihitumat regionaalpoliitilist tuge. ELVL-i juhatus on platvorm, kus usutavasti saab teemasid lauda tuua ning lahendustele lähemale jõuda,“ kommenteeris värske juhatuse liige Ingvar Saare.

Kohaliku omavalitsuse kogemust on Saarel 12 aasta jagu, olles terve selle aja Kihnu vallavanem, seda aastatel 2009-2021. „Väikesaarte kontekstis regionaalpoliitika ja erilahendused toimivad. Maavaldade osas on seis paraku teistsugune,“ märkis Saare.

Lääneranna vallavanemaks valiti Saare möödunud aasta 27. oktoobril.

„Ingvaril on pikk omavalitsuskogemus saarelise omavalitsuse juhtimisel ja olen veendunud, et tema panus juhatuse töösse saab olema sisukas ja produktiivne. Ta on alati olnud nõus omavalitsusteemadel kaasa mõtlema ning vajadusel jagama oma kogemusi kolleegidele ka linnade ja valdade päevadel,“ sõnas ELVL-i tegevdirektor Veikko Luhalaid.

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kati Nõdra
1 kuu tagasi

ja PÄRLEID hakkab tulema.

Mati Põdra
1 kuu tagasi

Eks tuleb vaikselt hakata pehmet maandumist vaatama. Olen juba väga kindel, et koolilõhkujate volikogu ei suuda tähtajaks valla eelarvet vastu võtta ja rändab seetõttu ajaloo prügikasti.

Aivo Männik
1 kuu tagasi
Reply to  Mati Põdra

Ei ole kindel Sinu väites. Olles ise 16 aastat valla eelarvet koostanud (koos kolleegidega Lihula vallast ja ka enne
linnaga ühinemist), tean kuidas on võimalik eelarve vastu võtta. Mitte selles mõttes, et seadustest mööda hiilida, vaid kuidas kirik keset küla püsti panna. Alati on võimalik leida lahendus ja loota seda, et volikogu eelarvet vastu ei võta on kaduvtühine.

Aivo Männik
1 kuu tagasi

Huvitav siis, et milliste erakordsete võimete eest? Kihnu vallavanemaks olemine on kindlasti suur PR projekt. Lääneranna oma siiani- vaid tõmblemine, et kuidagi pildil püsida. Loomulikult on olemas variant, et müüa ennast mingile võimuparteile, mis kõige tõenäolisem.