Lihula lasteaia põnnid said lillkirjas tekid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lillkirjas tekid tikkisid Lihula gümnaasiumi õpilased. Foto: Siret Kesküla
Lillkirjas tekid tikkisid Lihula gümnaasiumi õpilased. Foto: Siret Kesküla

Lihula gümnaasiumi 11. klassi tüdrukud tikkisid ja kinkisid jõuluks lasteaiale Lihula lillkirjas nukutekid ja -voodid ning broderiipitsilise voodipesu.

Viis punast Lihula lillkirjas tekki koos aluslinadega valmis rahvusliku käsitöö tundides. Rahvuslikku käsitööd saab Lihula gümnaasiumis õppida valikainena. „Õpime käsitööd, mida siin kandis on tehtud,” ütles Lihula gümnaasiumi õpetaja Eda Aavik. Mullu valisid selle aine kõik 10. klassi tüdrukud, kelle tikitud tekid jõuluks lasteaiale kingitigi. „See on ühistöö,” ütles Aavik. „Üks tikkis ühe õie, teine teise.” Tüdrukud õmblesid ka madratsid ja aluslinad. „Nukuvoodid on poest ostetud,” ütles Aavik.

Oma nukuvoodi sai iga rühm. „Rõõm oli suur,” ütles Lihula lasteaia direktor Eneken Valdmaa. Üllatus tabas lapsi lõunasöögi ajal – korraga oli tuba suuri inimesi täis ja kinki sai ka. Valdmaa sõnul ei jää uhked nukuvoodid klaasi taha või riiulisse tolmuma. Õpetajad saavad tutvustada põnnidele kohalikku käsitööd ja kindlasti saavad lapsed nendega ka mängida. „Viis nukku on meil praegu poolikud –õmbleme ja tikime seelikud ja pluusid, aga see on juba järgmiste jõulupühade teema,” ütles Aavik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haari
1 aasta tagasi

Kas lasteaias on ainult 5 põnni ? Nii pealkirjast välja loeb.
Võiks ikka kirjutada nagu on. Kingiti viis nuku tekki ja asi selge.

kasutusse
1 aasta tagasi

Väga kaunid! Ettevõtmine läks asja ette. Super.