Keskkonnaministeerium: Tagalaht on parimas seisukorras

Kõrgest veeseisust hoolimata ulatus tänavu suvel mererohi veepinnale. Foto: Kaire Reiljan

Kõrgest veeseisust hoolimata ulatus tänavu suvel mererohi veepinnale. Foto: Kaire Reiljan

Reedel Haapsalu volikogule Tagalahest kõnelemas käinud keskkonnaministeeriumi merekeskkonna osakonna juhataja Rene Reisner ütles, et teadlaste hinnangul on laht praegu oma parimas seisukorras.

Reisneri jutust jäi kõlama, et Tagalahe seisundi parandamiseks pole mõtet uuringuid teha, sest uuringud ei too reaalset tulemust, kuid samas ei saa lahe seisukorra parandamiseks uuringuteta midagi teha.

Seni on eri indikaatorite järgi hinnates olnud Tagalahe seisund halb. Indikaatoreid on Reisneri sõnul umbes sada ja neid kasutatakse kõigi veekogude seisundi hindamiseks. „Seisundiindikaatorid näitavad, et olukord on halb, aga need on valed indikaatorid. Normaalne olukord on käes, kui midagi ette võtta, on efekt väike ja olukord võib pärast kardinaalsete uuenduste tegemist muutuda hullemaks,” ütles ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
zaphod bheeblebrox
1 aasta tagasi

uued indikaatorid veekogu seisundi määramisel: väga hea – ametnik pistab käe korraks vette, väljavõttes käsi sügeleb natuke, tekivad punased kublad hea – ametnik pistab käe korraks vette, on tunda koheselt suuremat kihelust, nahk punetab ka tund aega hiljem raporti arvutisse trükkimise ajal rahuldav – ametnik hakkab kätt vette pistma, kuid tõmbab selle instinktiivselt tagasi, kui näeb surnud silke solgiviirgude vahel kõhud taevapoole halb – ametnik läheneb veekogule ning märgates sealt väljuvat meeleheitlikult ennast kratsivat ja inartikuleeritult lämisevat pahaaimamatut turisti, keerab otsa ringi ning kutsub kokku koosoleku indikaatorite ümberhindamiseks väga halb – raske on silmaga vahet teha, kas tegemist on Veevärgi… Loe rohkem »

Ahjualune
1 aasta tagasi

Korralik hülge möla. Raha pole ei uuringuteks ega tagalahe korrastamiseks.
Või jääb puudu tahtmisest. Igaljuhul peetakse inimesi ikka laus idiootiteks,kes igasugu möla uskuma jäävad kui vastava ametkonna esindaja seda väidab.
Iga vähegi adekvaatsem inimene näeb ja saab aru,et tagalahe seisukord on halb.

Veeteadlane
1 aasta tagasi

Einoh, idioodid rehvierakonnast ütlevad meile, mis on hea ja mis on halb!
Sama “tark” kui Haapsalu linnavalitsus 😂

HaRi
1 aasta tagasi

Nüüd lollid kodanikud hakkate ehk aru saama, et ka peatänav on parimas korras. Tuleb kasutada õigeid hindamis aluseid ja linnarahva möla arvesse ei lähe. Valimisteni aega veel sitaks.

En.
1 aasta tagasi
Reply to  HaRi

Paar numbrit tagasi ilmus LE-s uudis, et huvirong Peetrike on sunnitud läbiraputava peatänava tõttu maršuuti vahetama. See on ju otsene tõend remondi läbikukkumisest, sest turismi loogika kohaselt pidanuks uuendatud tänav olema eriti populaarne. Aga jah, äratinistatud valijaskonna silmi ei ava miski. Must on valge ja 2+2 võrdub just nii palju nagu valitsus käsib.

pohmell
1 aasta tagasi

….kas ikka on ….

Seikspiir
1 aasta tagasi

Mõnikord on protsessiga on lihtsam kohaneda kui selle vastu võidelda. Võibolla kehtib see ka kliimasoojenemise kohta?

Nupu
1 aasta tagasi
Reply to  Seikspiir

Meil läheb elu soojemaks, Aafrikas ja lähis idas elamiskõlbmatuks. Võime loobuda ja leppida, et nad tuleb kõik meile ümber kolida.

Noh mis
1 aasta tagasi
Reply to  Nupu

Looduse vastu ei saa, kui ta läheb külmemaks või soojemaks, siis ta nii läheb ka. Inimene saab lihtsalt selle jutuga raha teha, uusi äriprojekte käima tõmmata. Seda näha ju.

Nupu
1 aasta tagasi
Reply to  Noh mis

Soojenemises oleme ikka ise süüdi. Vaja kõikjal oma landcruiseriga treppi sõita.

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Vaat see on hea uudis kuigi täielik kelbast !

Jüri
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Veel üks teadlane!

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi
Reply to  Jüri

Ole hea ja loe artikkel mõttega läbi „Seisundiindikaatorid näitavad, et olukord on halb, aga need on valed indikaatorid” st.vaatame ainult meile sobivaid indikaatoreid ja elu on lill !

süütame
1 aasta tagasi

lossipargis küünla, must kaaren kraaksub ja palvetame, et laht kiiremini kinni kasvaks

A.M.
1 aasta tagasi

Meie , kes elame poolsajandit Tagalahe ääres , näeme mis on toimunud loodusega , linnuriigis ja teiste endiste loomakestega.Äärmiselt ükskõikne arvamus ja suhtumine.

K.s
1 aasta tagasi

Nii nagu ikka, reformierakond valitseb ja kõik on “parimas võimalikus korras”, inflatsioon euroopa kõrgeim, elektrihinnad laes, peatänav läbimattu jne…