Tiina Puusalu: kui hing läheb rasva

Lääne Elu

info@le.ee

koolijuht, TÜ usuteaduskonna magistrant Tiina Puusalu

koolijuht, TÜ usuteaduskonna magistrant Tiina Puusalu

Oskar Lutsu „Kevades“ nõuab Köster õpilastelt, et nad oma hinge eest hoolt kannaksid. Kas nood külalapsed päris täpselt adusid, mida see hinge eest hoolt kandmine täpsemalt tähendab?

Küllap aimasid vaid üldjoontes, et „Väike katekismus“ tuleb selleks tarbeks läbi lugeda ja mõnda kohta sest teosest ehk osata ka peast üles ütelda. Hinge eest tuli hoolt kanda ikka pigem köstri rõõmuks ja rahuloluks kui enese tarbeks.

Tänapäeva tavakooli õpilane hinge eest hoolt kandma ei pea. Köstrid hoitakse targu koolist eemal ja kodud püüavad pakkuda lastele kõike, mida nende hing vaid ihaldab. Nüüdisaja tarbimisühiskonna hing ihaldab uut ja kallimat nutiseadet, uut ja võimsamat autot, võimalikult vaevavaba elu, võimalikult vähe vaimseid ja füüsilisi pingutusi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Meie tänapäeva katekismus on meeletu ajupesu kus ühesugustele kuritegudele antakse vastupidiseid hinnanguid,kus valetamine ja vassimine on normaalne ja kahepalgelisus koos topeltmoraaliga on ühiskonna alustugi !

hing
1 aasta tagasi

läheb rasva kui kirikupingil konutada ja seda mõttetust kuulata

elu
1 aasta tagasi

Vaimsus on asendatud marksistliku ideoloogiaga ja tulemus on käes – sõda, hüperinflatsioon, pankrotid, vaesus, tohutu polariseerumine erinevate ühiskonna gruppide vahel….

käed
1 aasta tagasi

eemale lastest ja koolist õhumüüjad

uduteaduskond
1 aasta tagasi

udutamine ehk kelmus, ajupuuderdamine, isiksuse allasurumine, massipsühhoos.