Lääne-Nigula paneb ühe direktori juhtima kahte kooli


Lääne-Nigula plaanib uuest õppeaastast viia Risti ja Kullamaa ning Palivere ja Martna koolid ühtse juhtimise alla, koolijuhtide jaoks asi veel selge pole.

„Töö koolides selles suunas käib,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Janno Randmaa. Plaani järgi hakkaks sügisest Kullamaa ja Risti kooli juhtima senine Kullamaa kooli direktor Kaidi Uueda ning Martna ja Palivere kooli senine Martna kooli direktor Kädly Künnap. Risti kooli direktor Tiina Puusalu ja Palivere kooli direktor Karin Rand on teatanud vallavalitsusele lahkumisest. Randmaa kinnitas, et ka koolide direktorid on pidanud ühtset juhtimist mõistlikuks ja jõukohaseks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
9 kuud tagasi

Mida kõike ei tehta kulude kokkuhoiu nimel? Huvitav kas direktor juhib mõnda kooli 0,5 kohaga või tõmbab ennast ribadeks. Eestlene tõesti kohe oskab ja leiab lolle, kes on nõus ohverdama oma pereelu töö nimel. Jõudu meile, sest Eesti on kindlates kätes.

IRW
9 kuud tagasi
Reply to  Valdo

Ning samal ajal on vallavalitsuses suur hulk inimesi tööle vormistatud.

Nimeline
9 kuud tagasi

Kas see on üldse uudis peale seda kui kirjutati – Vormsi kool saab 2 direktorit lol

Ärme peatu!
9 kuud tagasi

Ka isa pole ju tegelikult vaja, sest ema ongi mees, nagu geeniusest Pakosta ütles.
Teeme kohe ka perekonna-reformi ära!

Tohoh?
9 kuud tagasi
Reply to  Ärme peatu!

Mismoodi see sind puiudutab, et hakkad röökima?

kohhalik
9 kuud tagasi

Isesõitvad autod meil juba on…varsti juhib üks bussijuht kahte bussi…üks buss sõidab Haapsalust Tallinnasse…teine samal ajal Haapsalust Tartu.
Ega midagi…eks ta neid kordamööda liigutab…peatuste kaupa…ise Boltiga nende vahel kurseerides ja/vöi neti teel juhtides…
Oh..eks neid “andekaid” mõtteid tuleb viimasel ajal tihti…koolmeistergi võiks asendada pea kõiki koolitöötajaid…kuni puhastusteenindajani…nagu paar sajandit tagasi…oleks kokkuhoid veel suurem…

Koristaja
9 kuud tagasi
Reply to  kohhalik

Kes või mis on ”puhastusteenindaja”?

Hellat
9 kuud tagasi
Reply to  Koristaja

Näiteks koristaja

ärni
9 kuud tagasi
Reply to  Hellat

Ja kuidas ta teenindab?

Koota
9 kuud tagasi
Reply to  kohhalik

Küll robot istub bussijuhi kohal ja sõit jätkub. Pole mittemidagi keerulist nii. Robot ei taha palka saada oma töö eest. Kokkuhoid missugune.

Kati Nõdra
9 kuud tagasi

Vallavalitsusse piisaks ka tegelikult ju vaid ühest inimesest.

Nimi vabatahtlik
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Täiesti nõus! Vallavalitsus peaks väga kriitilise pilguga vaatama, kui palju neil endil töötajaid on. Lääne Nigulas on see nimekiri ikka väga pikk! See on suur kokkuhoiukoht!

Jens
9 kuud tagasi

Neid istujaid igas väiksemaski vallas.

Nelly
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Just, just. Nii hakkabki nüüd olema

En.
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

To Kati N.
Meeleldi vaidleks Sulle vastu, et ei, klassikalises Eesti vallavalitsuses olgu ikka kaks inimest – vallavanem ja sekretär. PÄRIS sekretär – hea hariduse ja avara silmaringiga, kes isegi poolkogemata ei nimetaks elektroni elektrimolekuliks või ukrainlasi mitteslaavlasteks.

Aga tänapäeval võib tõesti piisata ühest inimesest. Teist asendab ju arvuti? Või polegi TTR (teaduse-tehnika progress) elu lihtsamaks teinud?

Kati Nõdra
9 kuud tagasi
Reply to  En.

Ka sellega nõus, et kaks. Kuid milleks ülejäänud kõik?

Jänkununnu
9 kuud tagasi

Eestimaa on hoitud Puurottide kindlas kägistavas haardes

Ats
9 kuud tagasi

Olgem ausad,see on sunnitud otsus ja reformierakonna imelise juhtimise vili. Ei vallavanem ega keegi teine rõõmusta selle otsuse üle. Kooli direktor on sümbol,direktor annab koolile oma näo ja eripära. See kaob nüüd.
Ehk kunagi tuleb veel normaalsus tagasi.

Juhhaidii
9 kuud tagasi
Reply to  Ats

Ats, sul haige inimese jutt või oled unustanud tabletid võtmata. Mis sunnitud otsusest sa räägid? Sellised ümberkorraldused toimuvad teie valla volikogu ja vallavalitsuse targal juhtimisel. Või arvad sa, et ka osavalla vanemate kohad moodustati Toompea võimukoridoridest tulnud korralduse tulemusena? Vallavolikogu on täpselt seda nägu, kes oma hääle sellele kambale andis.

En.
9 kuud tagasi
Reply to  Juhhaidii

Juhhaidiile: Toompea võltsliberaalsetes võimukoridorides sunniti rahvale peale jäik ja jabur haldusreform. Pluss kogu maakera päästmise über-kulutused, selmet finantseerida omaenese rahva kestmajäämise miinimumi ehk elementaarharidust maapiirkondades.

Ats
9 kuud tagasi
Reply to  Juhhaidii

Põhimõtteliselt on En juba vastanud tablettide mehele. Lisan veel,et ei valijad ega “see kamp”,ei vähendanud KOV tulubaasi protsenti,ei võtnud lihtsalt lambist tasandusfondist 100 000 ära,ei tõstnud makse ja ei tekitanud inflatsiooni. Seda kõike tegi ikka sinu armas Reformierakond.

e-valimine
9 kuud tagasi

Pole kaugel aeg, kui peaministri ja presidendi kohad liidetakse, siis saavad Kallased täieliku võimu viima meid tagasi Moskva alluvusse ametlikult.

Aino
9 kuud tagasi

See oli juba ammu teada, et nii läheb.
Haapsalus juhib 1 direktor juba viis aastat kahte lasteaeda ja täiesti võimalik. Hästi ja edukalt juhib. Kui ei usu, tule vaata!

korraga
9 kuud tagasi
Reply to  Aino

Kool siiski natuke erinab lasteaiast, aga siiski arvan samuti, et mõistlik mõte. Kui kollektiiv on tasemel, saab juhtida mitut küll.

Sten.
9 kuud tagasi
Reply to  korraga

Kool või lasteaed on vägagi sarnane. Töötajad ja lapsed käivad kas koolis või lasteaias. Peod, üritused……jne. kõik samasugused nagu koolis või lasteaias.

IRW
9 kuud tagasi

Nali ruudus – siin üks direktor juhib 2 kooli, vormsi pisikooli juhib 2 direktorit

e-valimine
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Said riigi, mida tahtsid.

Noor
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Võib ju kõik nende minikoolide õpetajad,keda on Lääneranna näitel sama palju,kui lapsi nimetada direktorites ja kõik rahul.

Triin
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Nalja saab ikka vormsis.