Noarootsis Hara sadamas laupäeval peetud kalurite päeval sai maitsta nii KR Food Consulti kui ka kohalike kalurite valmistatud kalaroogi.
Tavatu kuumus, mis läinud nädalal Eestimaad vaevas, pani korraldajad päevakavas korrektiive tegema. Lubatud kalatoitude õpitubade asemel pakkus KR Food Consult neidsamu kalatoite, mida muidu õpitoas valmistatud oleks, degusteerimiseks. „Me lihtsalt ei julgenud värske kalaga nii kuuma ilmaga välja tulla,“ selgitas toidukoolitaja Kaire Raba.
Kalurite päeva külalised said maitsta kolmest kalast keedetud kalasuppi, haugikotlette, heeringatrühvleid ja muud head-paremat. Degusteerimislaud oli pidevalt publiku suure tähelepanu all.
Suitsukala ja koduseid kalaroogi müüsid nii kohalikud kui ka Haapsalu kalurid. Hara kalur Lauri Otsa küpsetas parasjagu õlis räime. „Suitsukala ei müü, sest teisel mehel seal kõrval on,“ juhatas ta suitsukalahuvilise teisele poole telki.
oskas arvata, et keset suve, palavaga on nii hea räimesaak, et seda jätkub nii praadimiseks kui suitsutamiseks, imeline koht see hara suvine räimepüüg laht. jääb loota , et järgmine aasta saab haras proovida juba lahest püütud kohalikku tuunikala.
Ainuke viga,et reklaami polnud. Seepärast ei teadnud paljud tulla….🥴