Mida arvavad sotsiaalmeedia kasutajad Posti tänavast

Haapsalu Posti tänav. Malle-Liisa Raigla

Kauaoodatud Haapsalu peatänav on valmis ja tekitab linnakodanikes vastakaid tundeid. Et teada saada, milline on sotsiaalmeedia kasutajate meelsus seoses uue peatänavaga, koostasin Facebooki grupis „Haapsalu ja Läänemaa” küsitluse: Kuidas olete rahul uue peatänavaga? Vastanutest 27 protsenti on uue peateega täielikult rahul, 62 protsenti on rahul ratta- ja kõnniteega, samas tunnevad, et autotee annab soovida, ning 9 protsenti vastanutest pole rahul kummagagi.

Milles siis asi? Kommentaariumi lugedes jääb mulje, et peamiselt on probleem konarliku teega, kus auto väriseb niivõrd, et hambad suust kukuvad.

Kodanik Toomas Nuuter, kellel on ambitsioon hakata kunagi Haapsalu linnapeaks, teeb märkuse, et peatänava liiklus on kolinud kõrvaltänavatesse, peamiselt Metsa ja Kalda tänavale. Ta ennustab, et „peagi Posti tänava ärid suletakse ja need taasavatakse Kalda ja Metsa tänaval.” Tõepoolest, kommentaaridest nähtub, et paljud eelistavad kiiremaks liikumiseks kõrvaltänavaid.

Tuntud on ka muret, kas uus tee takistab edaspidi Ameerika autode sõu toimumist. Korraldustiimi kinnitusel ameerika autodel probleemi pole: „Keegi ei kurtnud ja midagi hullu küll polnud. Tuleb lihtsalt rahulikult sõita.”

Sellise seisukoha on võtnud ka Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid, kes leiab, et peateel on igati hea sõita: „Sõidan enda Kiaga 20 km/h ja väga ilus on, olen rahul. Üldiselt üritan ikka jala käia. Haapsalu ju nii ilus väike linn,” ütles Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rahvas valis ekre
1 aasta tagasi

Masin hääletas sulle, kommunist või?!
Pole keegi selle teega rahul, suku ise ka ei sõida seal. Aga raha läks onupojale 🙂

Kirp Conrad
1 aasta tagasi

alles talvel lumega on probleem
Puud tuleb ära viia
ja haljasalad löumega katta

Pardakk
1 aasta tagasi

Mul on nendest puudest ja vaadetest suva. Tehke see kuradi sõidutee sõidetavaks. Ja Karilaid, sa süüdimatu ahverist sõida puu otsa oma kiaga. Tainas.

Jukur
1 aasta tagasi

Täielik sodi.. Sellise kiviga seda teed ei tehta…

uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

Virisega aga hoolega aga tegelikult pole sellel tänaval häda midagi ja annab meie peatänavale värske avara mulje !

Arvaja
1 aasta tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Seda küll. Värskest ja avarast muljest on vähe kui pead autoga liikuma.

Tõrvaja
1 aasta tagasi

Sukles lubas, et rohkem enam ei kandideeri linnapeaks. Nüüd jätab ta linnale endast mälestusmärgi, et linnlased teda ikka SOOJA sõnaga meeles peaks.

Mäletaja
1 aasta tagasi
Reply to  Tõrvaja

Mälestusmärgi võib ta ju jätta aga mitte hea mälestuse.

Tor
1 aasta tagasi

Maal kruusa teed ka sõidetavamad kui see posti tänav . Buldooseriga kivid kokku lükata ja korralik asvalt või sile tänavakivi panna..

rahunege
1 aasta tagasi
Reply to  Tor

lumi silub varsti kõik paika

Jalutaja
1 aasta tagasi

Mitte midagi ilusat sellel Posti tänaval ei ole. Vaatad ühest linna otsast teise ja paistab vaid pikk kiviväli. Suvituslinna tunnet küll enam ei teki. Ei meeldi!

Teadja
1 aasta tagasi
Reply to  Jalutaja

Puud noored alles ju. Imelik, et sellest aru ei saa

Kristi
1 aasta tagasi
Reply to  Teadja

Üaha milleks oli vaja puud maha saagida? Kas oled vähe napakas peast? 🥰

Teadja
1 aasta tagasi
Reply to  Kristi

Millised puud? Natukene ohhoo?

kuurortlinnaks
1 aasta tagasi
Reply to  Jalutaja

need vanad rääbakad nuditud puud küll Haapsalut ei muutnud, lainetav ja haisev asfalttee polnud ka miski kingitus. Praegune uus, avar ja sutsuke raputav teekate sunnib jalga gaasipedaalile väheke kergemalt vajutama. Hambaid küll suust välja ei pöruta, mul köik kuldhambad suus alles. Nii et kui ei meeldi seda tänavat pidi söita, lase käia paralleeltänavail, valikut on.

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi

Vanasti, kui polnud veel sotsiaalmeediat, teadsid ainult lähemad sugulased, kes nende suguvõsast ….

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Ei ole mul midagi selle vastu, et tänav vajas remonti ja puud maha võeti. Aga sellist soperdist ei oleks oodanud. Teisipäeval nägin oma silmaga kuidas keset Posti tänavat autorehvi vahetati. Lapsevankriga üle kõnnitee on ikka väga ebamugav minna. Oleks saanud paremini.

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi

Kas Posti tänaval on rehvivahetus keelatud?

Rosimannus
1 aasta tagasi

Jah, kõik puud peaks linnas maha võtma, saaks lehtede koristamise pealt kokku hoida.