Marjamüük – ühele töö, teisele lisaraha teenimise võimalus

Elen Freivald

elen@le.ee

Mustikad. Foto: Malle-Liisa Raigla

Mustikad. Foto: Malle-Liisa Raigla

Läänemaa suurim maasikakasvataja Elar Kuusemaa Aaviku talust ütles nädal tagasi Lääne Elule, et lõpusirge paistab ja maasikahooaja lõpp on käega katsuda. Esimesed kodumaised maasikad jõudsid sel aastal müüki 18. juunil, mis tähendab, et maasikahooaeg kestis veidi üle kuu. Kuusemaa sõnul on see üsna tavapärane. „Üsna imelik on nüüd kodus olla. Töömesilasi enam väga ei ole ja imelikult vaikne on,” lisas ta.

Kokkuvõtteid pole Kuusemaa hooajast veel teha jõudnud, kuid ütles, et marju sai tänavu mullusest vähem korjatud ja müüki viidud.

Maasikahooaja lõpp ei tähenda peremehel tööde lõppu, sest tema põllul kasvab ka kartul, kurk, hernes ja palju muud. Lisaks tegeleb Kuusemaa ka küttepuude tegemise ja nende müümisega. „Järgmise hooaja metsatöödega tuleb peagi pihta hakata,” lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ka juula
1 aasta tagasi

ei maga kodus, eile õdagu keetis eedule kardula supi valmis, pani pesu kuivama, korjas sõstrad ära, täna hakkab moosi keetma ja talveks aknavahesid toppima, pärast käib kalmistul ämma haua peal, plaanis on ka seenele minna