Galerii: Haapsalus oli jalgpallifestival

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 54

Fotod: Rasmus Valdmann

1.-3. juulil peeti Haapsalus esmakordselt rahvusvahelist jalgpalliturniiri Haapsalu Football Festival.

Haapsalu linnastaadioni väljakutel mängis neljas vanusegrupis  (2011, 2012, 2013, 2014) kokku 28 võistkonda 300 noormängijaga Lätist ja Eestist.

2011 ja 2012 vanusegruppides viis võidukarikad koju RFS/Nikars Academy Lätist. 2013. ja 2014. sündinute seas teenisid kuldmedalid Põhja-Tallinna JK Volta noored jalgpallurid.

Platsil olid ka kodulinnas jalgpallitreeningutel osalevad lapsed Läänemaa JK treener Mart Pulsti ja Haapsalu JK Kratid treeneri Mikk Pärdi juhendamisel. Viimased said 2012. vanusegrupis hõbemedali. Samuti pälvis Krattide väravavaht Tambet Rehkalt eriauhinna turniiri parima puurilukuna omas vanuserühmas.

Ürituse eestvedaja Reval Sport Toursi spordiürituste korraldaja Leino Lõnsu sõnul on järgmise aasta eesmärgiks kasvatada võistkondade arvu ning tuua rohkem piiritaguseid osalejaid. „Eeldame, et 2023. aasta turniiril osaleb 50 võistkonda ning liituvad Leedu, Soome ja Rootsi klubid,” ütles ta.

Lõnsu sõnul ei olnud turniiril oluline ainult jalgpall. „Tahtsime jätta võistkondadele õhtud vabaks, et külalised jõuaksid linnaga tutvuda, ujumas käia ja võistkonnakaaslastega vaba aega veeta ning küünarnukitunnet kasvatada,” ütles Lõnsu.

Festival algas, kui kõik 300 jalgpallurit marssisid Arno Suislepa juhendatava trummikollektiivi „Haapsalu rütmid” ergutava muusika saatel rongkäigus Haapsalu lossihoovis toimunud avatseremooniale. Seal astusid üles WAF koori noored lauljad ja trikijalgpallur Richie Kaljulaid. Õhtut juhtis noor näitleja Karl Robert Saaremäe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments