Omniva suleb Virtsu ja Varbla postipunktid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Virtsu Kajaka poe omanik Sirje Tamme peab kaupluses ka postipunkti. 30. märtsist on see Lääneranna valla ainuke postiasutus. Andres Hion

Virtsu Kajaka poe omanik Sirje Tamme peab kaupluses ka postipunkti. Andres Hion

Sügisest jääb 1400 km² suurusesse hajaasustusega Lääneranna valda ainult üks postiasutus, kohalikus raamatukogus asuv Lihula postipunkt, sest Omniva paneb 30. septembrist Virtsu ja Varbla postipunktid kinni.

Lääneranna vallavanem Ene Täht ütles, et on plaaniga nõus vaid juhul, kui Eesti Post tagab postmarkide kättesaadavuse Virtsus ja Varblas. Samuti peab saama postiljoni tasuta koju kutsuda, kui on vaja kirja või pakki saata vms. „Vaatamata sellele, kui kaugel asub lähim postiasutus,” ütles Täht.

Aastaga on pakkide hulk Virtsu ja Varbla postipunktides vähenenud kolm korda. „Virtsus oli mullu aprillis 454 pakki, tänavu 159 pakki. Varblas mullu aprillis 243 pakki ja tänavu 79 pakki,” ütles Täht.

Postipakkide hulk hakkas vähenema, kui Virtsu ja Varbla said pakiautomaadid, kust saab pakke ise ka saata. Selliseid postikappe on vallas kuus: Lihulas, Virtsus, Varblas, Koongas, Lõpel ja Kõmsil. Kuigi Eesti Post ei taha pakiautomaate hoida kohtades, kust kuus käib läbi alla 500 paki, ei ole Täht n

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pole
1 aasta tagasi

mõtet viriseda, ise ju valime neid, kes maaelu ja väiksemad kohad välja suretavad.Päris narr on kuulata seda nuttu ja hala.

Jaan
1 aasta tagasi

Jah ainult rikkad saavad maal elada.

null
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan

See iganenud postipunkt küll vahet ei tee, oled rikas või vaene. Neid lihtsalt ei külastata, tahate või mitte.

omniva
1 aasta tagasi

Pensioni saab nüüd pakiautomaadist kätte.

mina igatahes
1 aasta tagasi
Reply to  omniva

pangaarvele saan, probleemi küll ei ole.