Riik aitab vaimse tervise tuge pakkuda

Elen Freivald

elen@le.ee

Kriisinõustaja Liisi Truumets peab vaimse tervise nõustamise teenust väga vajalikuks. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kriisinõustaja Liisi Truumets peab vaimse tervise nõustamise teenust väga vajalikuks. Foto: Malle-Liisa Raigla

Sotsiaalministeerium annab kohalikele omavalitsustele raha vaimse tervise teenuse osutamiseks, omavalitsused julgustavad inimesi abi küsima.

Inimestele on psühholoogilise abi saamine tasuta, sest nõustajate palgaraha katab sotsiaalministeeriumi toetus. Seda küll vaid sel aastal. „Kena oleks, kui riik seda programmi ka järgmisel aastal jätkaks,” ütles Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare. „Kui ei jätka, aga programm on vajalik, peab linn selle mingil kujul üle võtma, sest oma inimeste toetamine on igal juhul omavalitsuse ülesanne,” lisas ta.

Aasta on Rootare sõnul piisav aeg, et aru saada, kas projekt on vajalik ja jätkusuutlik. „Selle aja jooksul selgub, kui palju on pöördumisi ja kas see on üldse tõhus,” ütles ta. Toetus on Rootare sõnul praegu väga õigustatud – pikalt kestnud koroonakriis, sellele järgnenud energiakriis, mis suurendas hüppeliselt väljaminekuid, ning ka sõja puhkemine Ukrainas. „Kõik see hakkab lõpuks inimeste vaimset tervist mõjutama,” ütles Rootare.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lääne Elu
2 aastat tagasi

Neid nõustajaid on kõik kohad täis, aga kasutegur paraku null

kaak
2 aastat tagasi

kui kuuled sõna nõustaja- ookse, sest tundub, et terve rahvas on haige ja igaühte on vaja nõustada, tegelikult tema kaudu raha riigilt välja pressida.

juba
2 aastat tagasi

ammu tegeleb meie vaimse tervisega televiisor

projektijuhtide
2 aastat tagasi

laine on möödas, nüüd löövad laineid vaimse tervise nõustajad