Hannes Rumm: sõja esimese lahingu võitis Reformierakond ja kaotas Keskerakond

Hannes Rumm

Lugesin hiljuti Ida-Virumaal sündinud Vene ohvitseri Moritz von Kotzebue mälestusi 1812. a sõjast, mil Napoleon tungis Venemaale kallale.

Von Kotzebue ja teised prantslaste kätte vangi langenud Vene ohvitserid – kellest paljud polnud üldse venelased – ei rõõmustanud, et nende elu enam ohus pole. Nad hoopis kurtsid, et ei saa rindel olla, sest just seal teeb ohvitser kõige kiiremat karjääri.

Kummalisel kombel kehtib täpselt samasugune loogika ka poliitikas, sest sõda on nii suur murrang. Tõusutuule kohinat ja kukkumise kolinat kostab küllaga äsja avaldatud Kantar Emori tehtud poliitikute usaldamise uuringust. Uuringus paluti vastajatel hinnata, keda nad ette antud poliitikute nimekirjast usaldavad, keda ei usalda ning kelle kohta ei oska arvamust avaldada. Poliitikute nimekirja kuulusid suuremate erakondade juhid, eelmiste valimiste populaarsemad kandidaadid ning riigikogu esimees ja Eesti president.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rahvas valis ekre
1 aasta tagasi

rehvid pole kunagi midagi võitnud, vaid valskuse ja valega võtnud! Keegi ei poolda ju parteid, kellel rahvast ükskõik!!

K.s
1 aasta tagasi

Kurb, päikesetõusuprintsess kajast on arenenud sõjaprintsess…Reformierakonnale pole midagi püha…

Evolutsionäär
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Taandarenenud. Ega ta eriti terav pliiats kuskil ole!

krõmpsluu
1 aasta tagasi

Lähis-Idas on sihuke tore riik nagu Araabia Ühendemiraadid kus iga 63. elanik on miljonär,dollari miljonär ja kõik tänu sellele,et seal pole ühtegi parteid ega parteilast kes neid paljaks varastaks.

Kummaline maailm
1 aasta tagasi
Reply to  krõmpsluu

Pigem on ikka nafta- ja gaasitulud need, mis riigi jõukaks teevad (st normaalse riigi, mitte Venemaa). Norras on 19 parteid, kuid rahvas ei ole paljaks varastatud.

krõmpsluu
1 aasta tagasi

Nafta naftaks aga muud neil ju pole ka,isegi ehitusliiva ostavad,sest oma ei kõlba.Eestil on ju ka metsa,dolomiiti,turvast,põlevkivi,fosvoriiti… aga rikkamaks me tutkit saame,sest selle parseldab kõik mingi kitsas ring parteilasi maha.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  krõmpsluu

Tehke omale ilmaelu selgeks! Te ei tea vist sedagi, et eestlased on nn “kuldse miljardi” sees!

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Ilma igasuguste uuringuteta peaks Eesti inimesele olema selge,et olgu seal valitsuses juhtparteiks Refid,Kesk,Isamaa või EKRE mitte tühjagi meie inimese jäoks ei muutu.
Muidugi seda õudust ei oska ette näha kui võimule saaksid sotsid !

Maha libavalitsus!
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

EKREga muutus väga palju – maksud alanesid kohe ja majandus muutus rahvapõhiseks!

sm. pumm
1 aasta tagasi

sõda pole, käib erioperatsija

Neh
1 aasta tagasi

Praegune reiting ei oma suurt tähtsust sest homme meil valimisi pole. Valimised tulevad siis kui mjandus ja energeetika on kokku kukkunud ning muud koledad asjad on toimunud ning kõigile on selgeks saanud mis katastroofi see Vene hüsteeria ja muu viimase 25 aasta poliitika meid on juhtinud. Hetkel pole valimistel üldse tähtsust. Pigem on küsimus selles kas me mõne aasta pärast riigi ja rahvana üldse eksisteerime .