Läänemaal vuravad postiljonid ringi uute elektriautodega

Omniva elekrtiauto. Foto: Omniva
Omniva elekrtiauto. Foto: Omniva

Märtsist vuravad Omniva postiljonid ja kullerid Läänemaa teedel ringi uute elektriautoga.

Esimeste seas said just Omniva Läänemaa ja Haapsalu töötajad oma kasutusse kaks autot kümnest ettevõttele hangitud elektriautost. Omniva pressiesindaja Kristina Haavala sõnul on esimeste nädalate kasutuskogemuse põhjal postiljonide tagasiside positiivne ja uute autode mugavust kiidetakse. Suveks on plaanis Haapsalus kasutusele võtta ka elektrijalgratas.

Uued Renault Kangoo ZE elektriautod teenindavad Omniva kliente keskkonnasäästlikult. Kui diiselmootoriga väikekaubik paiskab õhku süsihappegaasi 143 g/km kohta ja aastas läbib üks auto keskmiselt 25 000-30 000 km, siis keskkonnasääst on ühe auto puhul 3,5-4,3 tonni CO2. Lisaks sobib elektriauto Omniva võrku hästi, sest sõidukite autonoomsus on tänasel päeval jõudnud sellisele tasemele, et kullerid saavad ühe laadimisega oma jaotusringi ära teha. Veel on sõidukitel regeneratiivne pidurdussüsteem, mis võimaldab tihedate peatuste puhul energiat juurde genereerida. Kullerite tööd muudab mugavamaks ka asjaolu, et elektriautodel ei pea käike vahetama ning sõiduki salongi saab laadimise käigus soojaks kütta, mis aitab talvisel ajal autos sooja hoida.

Lisaks Läänemaale võtab Omniva elektriautosid kasutusele ka Tartumaal, Virumaal ja Tallinna piirkonnas.

Omnival on teenuste osutamisel rohelise elukeskkonna toetamiseks suund seatud ja plaanis lähiaastatel laiendada elektriautode parki.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mai
2 aastat tagasi

Miks neljspäeval Läänemaal posti ei toodud? Lääne Elu päev ju, rahvas ootab.

Eks
2 aastat tagasi
Reply to  Mai

postiautol sai elekter otsa!

Lugeja
2 aastat tagasi

Ja saatke pooled omniva autojuhid autokooli tagasi,las natuke õppivad,ei mõista liiklusmärke,ei jäga kellel on õigus ringile ennem sõita,ja võiksid ka aru saada et neil ei ole operatiiv auto,jääb seisma julmalt keset teed ja savi mis tagumised mõtlevad või teevad
,rahulikult viib ajalehed ära sõidab viis meetrid edasi ja sama värk,muidugi võiks seisma jääda kahe postkasti vahel ja liigutada oma jälgu natukene,muidugi see puudutab ainult need omniva autojuht postiljoone kes ennast tundis ära

Marko
2 aastat tagasi

Oranzid külmkapid.

Velirand
2 aastat tagasi

Ah sellepärast siis tõstiski Omniva sularaha arvele panemise teenuse hinna kümnekordseks.

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  Velirand

Miks te arvutit ei kasuta?

krõmpsluu
2 aastat tagasi

Elektri tootmine muidugi paiskab õhku puhast O-d.Huvitav millal need pestud ajudega kliimakslased ja mürkrohelised gretad hakkavad aru saama,et nad on lihtsalt kellelegi kasulikud idioodid.

diisel
2 aastat tagasi

Muidu on Omniva kroonilises rahapuuduses, aga mõttetuid ja kalleid elektriautosid osta jaksavad.