Nõva kooli lapsevanemad pöördusid riigikohtusse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva kool on hädas haridusministeeriumi tehtud ettekirjutuste täitmisega, kuigi tähtaegu on korduvalt pikendatud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Nõva kool. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kolm Nõva kooli lapsevanemat kaebas riigikohtusse Tallinna ringkonnakohtu otsuse, mille järgi oli Lääne-Nigula vallal õigus sulgeda mullu sügisest Nõva kooli 7.–9. klass.

„Kaebus ringkonnakohtu otsuse peale registreeriti riigikohtus 7. märtsil,” ütles riigikohtu pressiesindaja Arno Põder Lääne Elule. „Nüüd vaatab riigikohus materjalid läbi ja tõenäoliselt selgub ühe-kahe kuu jooksul, kas kaebus võetakse arutusele või mitte.”

Üks kolmest riigikohtusse pöördunud lapsevanemast Ivo Karindi ütles Lääne Elule, et Tallinna halduskohtu otsuse kogu argumentatsiooni lükkas teine kohtuaste ehk vallale õiguse andnud ringkonnakohus ümber. „See peaks olema ilmselge, miks meil on kohtuteed vaja jätkata,” ütles Karindi. „Kuidas on võimalik Eesti vabariigis selline asi, et üks kohalik omavalitsus võib seadust rikkuda?!”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit
2 aastat tagasi

Miks inimesed raiskavad oma aega ja raha ning kulutavad närve, et võidelda asja eest, millel ei ole perspektiivi! Miks hoida 3 kooli astet lahti 2-3 õpilase pärast. Bussiga sõit Noarootsi või Linnamäele on 30 min. Ei ole ju võimalik pakkuda niii väikeses koolis ( kuna kooli rahastamine sõltub pearahadest) hea kvaliteediga haridust!

Ants
2 aastat tagasi
Reply to  Tiit

sama hästi võiks küsida, mis perspektiivi on pidada 1,3 milj inimese jaoks ülal eraldi riiki? kui Eesti riigil üldse on mingi mõte, siis see, et väikesed lapsed saaks õppida oma kodude lähedal oma riigi keeles ja meeles. 21. saj koolipidajale võiks selline asi jõukohane olla. muidugi mitte juhul, kui laste haridusega tegelemine ei huvita kooliomanikku.

Tõnu
2 aastat tagasi

Küll te näete, nüüd võidavad Nõva lapsevanemad ja vallal on ju uus vallavanem, kes mõtleb peaga, mitte…
Kool peab alles jääma, muidu kaob ka Nõva–ilus ja rahulik paik.

Siberi rahaboss
2 aastat tagasi

Raha palju inimestel, siis võib tuulutada küll rahakotti ja advokaate nuumata.

Edu
2 aastat tagasi

tublidele inimestele!

Haapsalu
2 aastat tagasi

Kool tuleb kinni panna ja nii lihtne ongi! 😂

Emor
2 aastat tagasi

Tõenäolsusega, et ei võeta 66,84 % ja võetakse 12,44%, ülejäänud küsitlustel osalejad ei vastanud.

Toomas
2 aastat tagasi

Suure tõenäosusega ei võeta menetlusse.