Lihulas mängib Eesti sünnipäevanädalal saalijalgpalli 28 võistkonda

Jaanuaris toimunud tuurniiri üks esikoht jäi ka koju, Lõuna-Läänemaa JK-le. Foto: erakogu
Jaanuaris toimunud tuurniiri üks esikoht jäi ka koju, Lõuna-Läänemaa JK-le. Foto: erakogu

Nii nagu jaanuari kuu lõpus, nii ka nüüd, lõpetab veebruari Lihulas suur jalgpallinädal.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi korraldusel toimuvad saaliturniirid, mis toovad Lihulasse 26 noorte võistkonda. Mitte kunagi varem aastakümete jooksul, ei ole ükski noorteturniir selle tillukese maaklubi korraldusel nii palju võistkondi näinud. On suurepärane, et noortevõistkonnad üle Eesti avaldavad soovi ikka ja jälle meie turniiridel osaleda.

Sellel korral oli lausa nii, et mitmed klubid tuli kahjuks osalemisloata jätta. Lihtsalt lähtusime reeglist, kes ees, see mees. Kõik vanusegrupid on täis. Lisaks Lõuna-Läänemaa JK endale osalevad näiteks Pärnu JK Vaprus, Vändra JK Vaprus, Pärnu JK, JK Kratid, Läänemaa JK jt.

2010-2011 ja 2012-2013 sündinud vanuseklassi turniirid peetakse laupäeval, 26. veebruaril. Nooremad, 2014-2015 sündinud lasped mängivad aga pühapäeval, 27. veebruaril. Just kõige nooremate laste turniirile oli nii palju registreerinuid, et korraldame lausa kaks turniiri.
Lihtsalt ei olnud südant kõige pisemaid mängulustita jätta.

Hommikupoolikul mängib kuus võistkonda, peale lõunat saavad mängida teised kuus võistkonda. Iga turniiril osalenud võistkond sõidab Lihulast ära vägeva turniirikarikaga. Kõiki jalgpallureid ja neid osaleb ca 280, saavad premeeritud medalitega. Samuti on väikestele pallivõluritele alati auhinnalaual ka maiustused.

Kahe väikeste turniiri vahel toimub aga jalgpallinädalavahetuse teine osa. Eesti saalijalgpalli Rahvaliiga meistrivõistlustel võõrustab kodunaiskond Lõuna-Läänemaa JK, Keila JK naiskonda. Hetkel hoiab Lõuna-Läänemaa JK oma alagrupis kindlat teist kohta. See viiks naiskonna ka play-offi.

Suure jalgpallinädalavahetuse ettevalmistus on kulgenud ladusalt. Klubile on abiks palju häid toetajaid ja palju abivalmis lapsevanemaid. Kõik selleks, et meie lastel oleks taas üks tore ja sportlik nädal. Loomulikult on võistlemine iga noore jalgpalluri jaoks eriti oluline. Ja seda just praegu, kus viimaased aastad on selles osas natukene keeruline olnud.

Siiski on korraldustoimkonna masinavärki pugenud üks ootamatu liivatera. Viimaste nädalate vihmane ilm on tekitanud pea pooleaasta taguse probleemi taas päevakorda tuleku. Lihula uue spordihoone katus laseb ikka veel vett läbi ja selle tõttu turniiride ärajäämine oleks katastroof! Kümme päeva ennem turniiri algust ei osanud aga ilmajaam täpset prognoosi nende päevade kohta öelda. Kas tuleb vihma, või on siiski miinuskraadid. Meil ei jää muud, kui loota, et talvel tuleb ikka talveilm.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments