Esimesed rändlinnud on kohal

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kiivitaja. Foto: Tarvo Valker
Kiivitaja. Foto: Tarvo Valker

Teisipäeval nägi linnuhuviline Kaarel Kaisel Matsalu lõunakaldal esimesi kiivitajaid.

Ornitoloog Tarvo Valkeri sõnul on need Matsalu kandis läbi aegade ühed varasemad kiivitajad üldse. Viimaste päevade kevadised ilmad on kohale meelitanud teisigi rändsulelisi. Eile nähti Sinalepa lähistel esimest hallhane. Läänemaale on jõudnud ka esimesed põldlõokesed. Valkeri sõnul on veebruari keskel alanud linnukevad erakordselt varajane. „Eriti kui arvestada, et lund on olnud tublisti ja merel jääd,” ütles Valker.

Tavaliselt saabuvad esimesed kevadekuulutajad veebruari lõpus või märtsi alguses. Tänavu nähti meie kevadete kõige varasemat saabujat õõnetuvi Aulepas juba jaanuari viimase nädala keskel. Temagi jõudis kohale väga vara, tavaline on veebruari lõpp või märtsi algus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments