Šoti pidu tuleb tänavu jääkeegli ja muusikaga

Elen Freivald

elen@le.ee

Šoti pidu tunamullu. Foto: Arvo Tarmula

Šoti pidu tunamullu. Foto: Arvo Tarmula

Pärast aastast vaheaega peetakse sel laupäeval Väikese viigi ääres šoti pidu.

Kui varem on šoti pidu kestnud Haapsalus mitu päeva, siis tänavu toimub kogu üritus ühel päeval ja ühes kohas – Väikese viigi ääres. Seal peetakse maha kurlinguturniir, esinevad šoti muusikud ning pakutakse ka sooja sööki ja jooki.

„Tore, et meie vanad sõbrad šoti bändist The Midges Ceilidh saavad tulla, et luigemajas rahvale esineda,” ütles šoti päevade üks korraldaja, Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi.

Eelmisel aastal jäid šoti päevad koroonaviiruse tõttu üldse ära, üle-eelmine aastal mängis haggis’e-õhtusöögil Tallinna Keilibänd ning kohal oli torupillimängija Philip Graeme Lawson Barlow. „Teda saab ka sel aastal kuulda,” lisas Murumägi.

Šoti päeva üks tõmbenumbreid on jääkeegli- ehk kurlinguturniir, mis algab Väikesel viigil laupäeva keskpäeval. Jääle harjutama ja end soojaks mängima saavad osalejad aga turniiri korraldaja Peep Aedviiru sõnul minna juba kell 11. „Selleks ajaks panen raja maha,” lubas ta.

Turniiril lähevad esimesena vastamisi Suurbritannia suursaatkonna ja Haapsalu linna võistkond, nagu ikka tavaks on olnud. „Tavaliselt on nad mänginud kaks vooru, aga kui siis jääb seis viiki, tuleb ka kolmas voor,” täpsustas Aedviir.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ok.
2 aastat tagasi

Haapsalus niigi nakatunuid palju…. veel vähe vist

no,kuulge
2 aastat tagasi

Tulevad ja imestavad,miks siinmaal näolapid ajast ja arust ette on topitud.

Kalmer
2 aastat tagasi

saab jälle juua ja laaberdada 😀

sibula
2 aastat tagasi

lippude all propaganda üritus

Kodus ka?
2 aastat tagasi
Reply to  sibula

Alati üks mure või mitu korraga.

Pamp
2 aastat tagasi
Reply to  Kodus ka?

Mida mökitad jälle , ah