Haapsalu maksab linnajuhtidele kuupalga ulatuses lisatasu

Haapsalu linnavolikogu. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnavolikogu. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu volikogu otsustas, et maksab linnapeale ja neljale aselinnapeale tulemusliku töö eest ühe kuupalga suurust lisatasu.

Volinik Lauri Luik (Reformierakond) arvas, et linnajuhtidele oleks pidanud preemia määrama eelmine volikogu koosseis – praegu saavad linnajuhid preemiat justkui ühe töötatud kuu eest. Volikogu esimees Jaanus Karilaid möönis, et seda oleks võinud varem teha.

Luik uuris ka, kui palju saavad preemiat linnavalitsuse töötajad. Haapsalu linnapea Urmas Sukles lubas volikogule, et kõik linna töötajad saavad vähemalt 300eurose jõulupreemia.

Luik pidas seesugust olukorda ebaõiglaseks, sest nii preemia kui ka palgakasv on juhtidel ja töötajatel eri suurusjärgus. „Kui tõsta kõigil, siis tõsta kõigil 15 protsenti, maksta kõigile ühe kuupalga ulatuses preemiat,” ütles Luik. „See on põhimõtte küsimus, mis on siin tugevalt riivatud.”

Karilaid arvas, et Luik soovib jõulukuul linna töötajaid ja juhtkonda tülli ajada. Linnavalitsusele preemia maksmise vastu oli neli opositsioonivolinikku.

23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihtsalt
9 kuud tagasi

pole sönu.

Orjarahvas vaikib
9 kuud tagasi

Juba 1,5 kuud rasket tööd rüganud teha ka need vallasaksad, oligi aeg suurteks preemiateks.

Jaanus
9 kuud tagasi

4 aselinnapead. 🤣🤣
Järelikult ei saa keegi neist oma tööga hakkama aga premeerima on kõvad mehed. Kuuliga tuleks selliseid vargaid premeerida.

Mõte
9 kuud tagasi

Võtke siis plakatid kätte ja minge näidake oma meelsust?Ajal kui vaeseid on järjest juurde tulnud Tänu Karoovale,kui tavalised inimesed annetavad ja teevad jõululaudasid/kinke vaesematele,nemad teevad endale suure kingi millegi eest.

ei ole
9 kuud tagasi

kusagil lugeda , et volikogu teeks rahalise jõulukingi näiteks linna paljulapselistele peredele, vabastades nad aastaks näiteks lasteaia maksust või kompenseeriks lastele huviringide maksumuse, nende egoism, ahnus ja aplus aga ei suuda taluda sellist heategevust, mis on suunatud nende taskutest kaugemale. Eneseimetlejad ei sobi juhtideks, tühjade lubadustega saadi jälle võimu juurde, midagi ei muutunud

Neiu x
9 kuud tagasi
Reply to  ei ole

Miks siis valisite sellise kamba tagasi,oletan teie ei valinud aga siiski,,,,nüüd istuvad teie ja teiste kukil ja kõik vanamoodi.

barmalei
9 kuud tagasi

Arvan nii, et linna 2021 aasta eelarvesse oli igaks juhuks sisse kirjutatud lahkumishüvitised juhtidele, sest olid ju valimised. Kuna lahkumist ei tulnud, siis juhtidel on “õigustatud ootus” neile veel sel aastal eelarves oleva raha välja maksmiseks. Olenemata nimetusest – jõulupreemia, tulemustasu jne. Ja eelarve rida oli nii kopsakas, et näpuotsaga saavad ka ametnikud. Lauri. Sa rikkusid hea spinni linnavalitsejatel ära. Kohe näha, vanad sõbrad.

Nördinud..
9 kuud tagasi

Äkki lõpetaks juba ära selle kemplemise ja maksumaksja rahaga enda premeerimise? Selle jaoks teid sinna küll ei valitud. Enne töö ja siis palk, rääkimata lisapalgast! Küll pumba juures on ikka ilus elu.. Patsutad ennast õlale, kiidad taevani ja võtad aga kapist raha..

Imbi, vabamõtleja
9 kuud tagasi

Ja nüüd, kallid linnaisad, jagage see preemia kõik linna pensionäride vahel ära!
Teil niikuinii priima palk jookseb ja te pole sellest ühtegi senti ära teeninud!!

Läänlane
9 kuud tagasi

Kas mõnele kultuuri ja spordi eest vastutavale ametnikule ka tulemustasu jagub nagu eelmisele ametnikule.

Varoona
9 kuud tagasi

Valige mind, ma teile näitan, raisk!