Lääne-Nigula osavallakogudes on üheksa liiget

Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas suurendada kõigi kaheksa osavallakogu liikmete arvu seitsmelt üheksale.

Muudatusettepaneku tegid volikogule koalitsiooni kuuluv reformierakondlane Jaanus Ratas ja opositsioonis olev Neeme Suur (VL Tegusalt Tulevikku). Kui Ratase ettepanek nägi ette, et kõigis osavaldades on üheksa liiget, siis Suur tegi ettepaneku jätta Nõva osavallakogu seitsmeliikmeliseks ja suurendada Taebla osavallakogu üheteistliikmeliseks. „Meil on erinevate elanike arvuga osavallad – Nõval on alla 400, Taebla osavallas on ligi 1500 elanikku,” põhjendas Suur. „Loogiline ja mõistlik on, et kõige väiksemas on seitse liiget, keskmistes üheksa ja Taeblas 11, et elanike esindatus jääks proportsionaalselt võrdeliseks.”

Suure ettepanek volikogus toetust ei leidnud. Toetust ei leidnud ka Suure ettepanek panna osavalla põhimäärusesse kirja see, et osavallavanemate tööülesannete muutumise puhul küsitaks arvamust ka osavallakogult. Volikogu tema ettepanekut ei toetanud.

Osavallakogu liikmed saavad istungil osalemise eest tasu 40 eurot, osavallakogu esimees sada eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Majaomanik
2 aastat tagasi

Alles liideti,nüüd jälle eraldi! Aga tööd ja leiba,tsirkust,seda polegi maakohas jaoks nii vähe!

Maakas
2 aastat tagasi

Suur on aastaid maakonna arengut suunanud, ei saa aga öelda, et hästi, ikka kuidagi allamäge. Targa inimesena, võiks kõrvale hoida ja veel targemad teda otsustamistest eemal hoida. Aeg on vallas uus hingamine anda ja targalt edasi minna ning areng positiivseks pöörata. Edu otsustajatele.

vallatu elanik
2 aastat tagasi

Lõpetage ära see vald vallas komejant.

õige
2 aastat tagasi
Reply to  vallatu elanik

otsus, see on demokraatia võidukäik- kõigil on võimalus osaleda.Neeme ettepanek osavalla kogude liimete osas oli täiesti mõistlik, aga opositsioonist ja oli vaja oma võimu näidata ja jaurata- täitsa lõhmuse käekiri.