Läänemaa haigla võib senisel kujul kaduda

Viga saanud õpilasega Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonda pöördunud maadlustreener sai ebaviisaka kohtlemise osaliseks. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa haiglast võib plaanide järgi saada perearstikeskus. Foto: Arvo Tarmula

Uus haiglavõrgu arengukava näeb ette, et Läänemaa haigla senisel kujul enam ei jätka, vaid see muutub kogukonnahaiglaks, kus haigeid ravivad perearstid, üldarstid ja õed.

Arengukava koostaja Jaanus Pikani hinnangul peaks esmatasandi arstide kõrval kohapeal olema ka sisehaiguste arst ning tugevdatud valmiduses kiirabi, et vajadusel viia eriarstiabi vajavad haiged haiglatesse, kus on olemas vastav arst.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Liis
2 aastat tagasi

Väga tore!
Ega see haigla nkn tasemel pole

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Arengukava on hea ja tehtud lootuses,et koorona need viletsad,armetud ja väetid ära koristab !
Kurb on see,et hoiame igalt poolt kokku vähendades ääremaades riiklike teenuste kättesaadavust,elektri ja maagaasi hinnaga teenib riik sadu miljoneid aga raha kasutame väga “efektiivseteks investeeringuteks” st.mööda maailma teiste huvide eest sõdimiseks,tihti lausa mõtetu militaartehnika ostmiseks ise sealjuures karjudes kohe kohe venelane ründab meid !
Kas venelased ise ka teavad,et kohe kohe ….

oleks
2 aastat tagasi

juba praegugi nagu velskripunkt

?????
2 aastat tagasi

Arengukava?!Kuhu poliitikud siis meid arendada püüavad?! Nii jääb ju …tühi tuul väljal! Tuleb välja, et kui neid nn poliitikuid poleks, oleks elu isegi elamisväärt! Aga nüüd… isand Raha ees ja poliitikud jooksujalul järgi!

kõik mis toimib
2 aastat tagasi

tuleb lammutada. Nõukaaegne jaoskonnarstide ja lastearstide süsteem töötas väga hästi. Oma käest tean. 2 tundi peale sünnitusmajast kojujõudmist oli lastenõuandlast õde meil kodus, et lapsega tuttavaks saada ja lastearst tuli järgmisel päeval. Nüüd peaks laps kooli minema, aga selgub et teda pole hingekirjagi pandud. (on olnud juhuseid) Õhinapõhiselt tehti jaoskonnaarstid ettevõtjaiks. nüüd tehakse perearstikeskusi , mis on sisuliselt polikliinikud. Ja nüüd siis on järg haiglate käes. Ainult Tallinna inimesed saavad ravile. Haigel inimesel ei ole nii tugevat tervist, et sõita bussiga või rongiga arsti vastuvõtule ja uuringutele. Midagi on väga valesti. Mis kusagil toimib ei toimi mitte väikeses Eestis, või… Loe rohkem »

täname
2 aastat tagasi

tillivillit selle reformi eest

113
2 aastat tagasi

Et siis kiirabi peab olema tugevdatud valmiduses transpordi auto ,ja kes kiirabi vajavad need ootavad ,aitäh eesti vabariik

varsti
2 aastat tagasi
Reply to  113

ühendatakse taksofirmad ja kiirabi üheks , teenuseks nimega seib, kuna nimi polt on juba kasutusel, ka inimeste transporti haiglate vahel pakirobotitega on arutatud

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  varsti

Bolt hakkab pakkuma kiirabi rendiautosid mis on igal pool ootel .

memm
2 aastat tagasi

Ammu pole nii tobedat juttu lugenud, mismoodi siis on nii, et perearst ei saa kõrvakaebusest jagu ja mind viiakse teise linna spetsialisti juurde -kes viib ja millal ,kaua peab enne seda pea ja kõrvavalu kannatama, et selle sõidu keegi korraldab. MIS esmatasandi arstiabi mulle pakutakse, kes oskab lugeda röntgenipiltide vastust kui on ortopeedilised v. muud taolised kaebused, ultraheliuuringud kilpnäärmest jne.
Eriarste -spetsialiste on hoopiski juurde vaja ,et siia Läänemaa haiglasse käiksid vastuvõttudel, mitte mingit ümmargust juttu esmatasandist pole vaja luulutada.
Millisele informatsioonile ajakirjanik tugineb tahaks teada

Imbi, postiljon
2 aastat tagasi

Alul pole vaja sünnitushaiglat, siis üldse haiglat, siis kaovad koolid, post on juba läinud…..
A milleks neile siis ka politsei ja tuletõrje, nad saavad nagunii juba haiglata hakkama 🙁
Kus on lõke! Praegune valitsus ahju!!

roosamanna
2 aastat tagasi

see sobib hästi vanadekoduks

Roosi Manna
2 aastat tagasi
Reply to  roosamanna

Südamekoduks ikka..

Oraa Kel
2 aastat tagasi

Üks on kindel -valimistel kaovad sel juhul ka poliitikud,kes sellise inimvaenuliku otsuse tegid ! 😐

Aus valija
2 aastat tagasi
Reply to  Oraa Kel

Keegi pole neid valindki, arvuti tegi oma otsused ise