Terviseamet määras ühele ettevõttele koroonanõuete täitmata jätmise eest sunniraha

Nädala jooksul sai Haapsalu politsei 25 väljakutset, alustas kahel korral kriminaalmenetlust ja 26 korral väärteomenetlust.

Väärteomenetlustest 18 olid liiklusalased rikkumised. Laupäeva öösel, 4. detsembril peatas politseipatrull liiklusjärelevalve käigus Haapsalu linnas sõiduauto BMW. Kontrolli käigus tuvastasid politseinikud, et roolis olnud 25-aastane mees oli alkoholijoobes. Mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Samal ööl teavitati politseid sündmusest Haapsalu linnas, kus ühise alkoholitarvitamise käigus lõi 54-aastane mees 43-aastast meest puidust haamriga vastu pead, mille tagajärjel 43-aastane mees sai viga. Politsei pidas 54-aastase mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluse käigus.

Reedel, 3. detsembril kontrollis politsei koos terviseametiga koroonaviiruse tõkestamiseks kehtestatud piirangutest kinnipidamist Läänemaal kokku 81 ettevõttes, sealhulgas 57 kaupluses ja 24 toitlustusettevõttes.

„Kontrollisime nii maskikandmise kohustusest kinnipidamist kui ka seda, kas ettevõtted kontrollivad oma klientide COVID-tõendeid. Üldpilt maakonnas on jätkuvalt hea ning enamik ettevõtteid ja inimesi peab kehtestatud piirangutest kinni. Siiski tuvastasime mõned üksikud maskikohustust eiranud inimesed ja ka ühe ettevõtte, kus ei kontrollitud COVID-tõendeid,” ütles Haapsalu politseijaoskonna korrakaitseametnik Anneli Sirel.

Terviseamet on juba varasemalt samas ettevõttes tuvastanud rikkumise ja teinud ettekirjutuse, et ettevõte hakkaks täitma valitsuse kehtestatud nõudeid. Kuna reedese kontrolli käigus ettevõte jätkuvalt ei täitnud nõudeid, määras Terviseamet ettevõttele sunniraha. Sireli sõnul läheb politsei kindlasti ettevõttesse tegema ka järelkontrolli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
miks
2 aastat tagasi

Miks Terviseamet ei avalikusta basseinivee kontrollimise andmeid?

Reformierakond hoolib
2 aastat tagasi

3 klienti kohvikus on suur oht Eesti rahva tervisele ja haiglatele, sajad reegleid eiravad puna-eliidi lõbutsejad igatsorti üritustel ei kuulu kontrollimisele, rääkimata karistamisest.

Komsomolskaja Pravda
2 aastat tagasi

NKVD natšalnikud ja rahva omakaitse patrullid saavad varsti uued ordenid rinda ja pagunid õlgadele!

Just
2 aastat tagasi

Ei tohi igasugustele ametitele palju õigusi lubada, läheb päris pööraseks ära.

Statistik
2 aastat tagasi

Samal ajal kui miilits inimesi kiusab, roomavad mustad üle piiri, tapetakse rahulikke elanikke ning valitsus teeb oma pätitempe!
Prioriteedid paika!

kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Statistik

maga veel, saad äkki kaineks

Jaanus
2 aastat tagasi

Oravate käsutäitjad mitte politsei.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Jaanus

Kui Eestis ei meeldi, siis Narva sild on veel terve!

Filoloog
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Hakka siis astuma, vilo. Või on su nimi vitja!
Ja ära kirjuta rohkem, me ootame asjalikke kommentaare

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Filoloog

Rumalatele veel üks kord: õigus tähendab eelkõige vastutust ja kohustusi! V a s t u t u s t ja k o h u st u s i ! Kirjutasin nimelt hästi aeglaselt, et ikka kohale jõuaks! :))))

Tohoh
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Sa paistadki natuke aeglane olevat. Jääb arusaamatuks millisest kohustusest sa pidevalt jaurad siin? Ise saadab kaasmaalasi hea meelega üle Narva silla.

Tohoh
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Milline rumal ettepanek. Nii kui ei meeldi mine kodunt kaugele ära!?. Võidelda tuleb oma kodu ja heaolu nimel, aga mitte jalga lasta.

Žiina
2 aastat tagasi
Reply to  Jaanus

Lamepealine ära mulise siin

Jenkem
2 aastat tagasi

Oiii tublid tublid jätkake jätkake riigi tätev võimule viimist