Kohtunik läks Haapsalu kodutule mehele appi

Lääne Elu

info@le.ee

76-aastane mees on kaheksa aastat elanud lageda taeva all. Foto: kuvatõmmis
76-aastane mees on kaheksa aastat elanud lageda taeva all. Foto: kuvatõmmis

Tartu kohtunik Andrus Miilaste alustas esmaspäeval „Kuuuurija” saates nähtud Haapsalu kodutu Juhannese eestkostja määramiseks menetluse.

Esmaspäeval eetris olnud saates lubas Haapsalu linnapea Urmas Sukles vana ja väeti mehe olukorraga lageda taeva all tegeleda, aga linnapeast kiiremini suutis mehele appi minna Tartu maakohtu kohtunik, kes kontrollis, kas juba kaheksa aastat õues elanud mehe osas on alustatud eestkoste määramise menetlust ja kui selgus, et seda pole teinud ei mehe elukohajärgne kohalik omavalitsus ega ka tema lähedased, haaras ta ise olukorral ohjad. Ta alustas eestkoste määramiseks menetluse ja kuna Juhannes elab Haapsalus, siis edastas ta neljapäeval vastava kohtumääruse menetlemiseks Pärnu maakohtule ehk antud kaasust asub menetlema Haapsalu kohtumaja.

Kui Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles Katrin Lustile, et Juhannese olukorda on tal linnaisana võimatu sekkuda, siis kohtunik Miilaste on selles osas täiesti erimeelt ja saatis seaduse, mille alusel ta Juhannese olukorda sekkus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
113
2 aastat tagasi

juhani plats puhas ja juhan ära viidud ,ainult auto veel vedeleb seal.

Hankespetsialist
2 aastat tagasi

Võimalik asjade käik: Linn tegi Linnahooldusele ülesandeks plats puhtaks lüüa. Linnahooldus tegi vähempakkumise, millele kohe pakkus kõige vähem taavi sest teised ei jõudnud nii kiiresti ja vähe pakkuda. Pakkumise ametlik võitja selgub 14 päeva pärast.

Mööduja
2 aastat tagasi

See Rebase – onu (kasutades onu Remuse juttude tegelasi) pole Haapsalus ainuke, kes sellise korilusega tegeleb. Kui liikuda Kopli tänaval, siis jääb silma üks kinnistu kus tegutseb keegi Karu -onu. Ka seal aias leidub igasugust nö vanavara. Huvitav, kas see onu oma majja ära mahub? Sellel onul on teine kogumispunkt Linnamäelt Roosta poole sõites, täpsemalt Vedras. Kogu seda tegevust peaks pidama meditsiiniliseks probleemiks -kogumismaaniaks. Siin aitaks vaid psühhiaater. Aga Rebase -onu tuleb ikka kuidagi talveks sooja tuppa saada ja jalg arsti poolt läbi vaadata. See on ikka uskumatu, et inimene suudab niisugustes tingimustes elada( tsiteerides jälle klassikuid : peab ikka… Loe rohkem »

pjhah
2 aastat tagasi

tartu auväärt kohtunik leidis südame ja pidi teisele poole eestit inimesele appi tulema. palju õnne ja edu haapsalu linnaviletsus ja asotsiaaltöötajad!

15 minuti
2 aastat tagasi

kuulsuse jahil tähelepanu vajaduse rahuldamine. Vastasel korral teeks vaikselt asja ära, ilma end afiseerimata, kui on võimalik. Inimesel on elukoht olemas aga ei taha seal elada. Noh las ta siis elab seal kus talle meeldib, aga tingimusel et ei riku kehtivaid seadus. Ei reosta ümbrust ja ei sega kedagi.

Mnjah
2 aastat tagasi
Reply to  15 minuti

Aga kui talvel seal külmaga peaks otsad andma siis kisavad kõik kooris, et miks nii.

Mis
2 aastat tagasi
Reply to  Mnjah

Seda taati ei muuda ja kinni ei pea, otsustatagu mida tahes. Korterid on tal olemas , kodutu nagu pole. Prügikorjamise kommet kohus inimese peas muuta ei suuda ja mitte ükski tablett. See on tema eluviis, võtke bôi jätke

nägija
2 aastat tagasi
Reply to  15 minuti

Ilma kärata asja ajaja on asjast teadlik aga isegi tähelepanu saamisega ei taha seda teha.

Mnjah
2 aastat tagasi

Elaks ta oma hunnikus linnavalitsuse taga kas siis Sukles laseks sellel toimuda? Vaevalt. Kokkuvõttes järjekordne näide ja linnavõimu vale, et oleme tegelenud.

viloloog
2 aastat tagasi

Kas Juhan on kodutu?

Johnson
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Ei ole kodutu. See on tema elustiil.

Külli
2 aastat tagasi

Kas linnavalitsusest midagi positiivset ka tuleb või ainult mugavustsoonis istumine!

Johnson
2 aastat tagasi

Omaette küsimus, kas Juhannes seda üldse tahab ? Tunnen teda ammu, suhtlen regulaarselt ja mulle on Juhannes öelnud vaid üht- tal on vaja garaaži, kus saaks oma asju hoida.

lihulast
2 aastat tagasi
Reply to  Johnson

ei taha kusjuures. ta on oma 2 olemasolemvat korterit täis tuupinud erineva prahiga nii et ise enam sinna elama ei mahugi.

vanaema
2 aastat tagasi

Lõpuks ometi keegi võttis asja käsile.On küll 21sajand ,kuid koopainimesi ikka veel leidub
Lust on tubli, ühe taadi aitas ka oma saatega koopast inimeste sekka, ehk läheb seegi saade asja eeest