Turismitalu omanik nõuab Hardi Rehkaltilt mainekahju korvamist

Lääne Elu

info@le.ee

Hardi Rehkalt. Foto: Urmas Lauri
Hardi Rehkalt. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Virumaal Altja külas asuva Toomarahva turismitalu pererahvas soovib Lääne-Nigula vallas EKRE nimekirjas rekordarvu hääli saanud Hardi Rehkaltit mainekahju rahalist hüvitamist, kuna viimane kasutas küsimata fotot turismitalust koos partei sümboolikaga, kirjutab Virumaa Teataja.

Rehkalt võttis foto maha mõned päevad hiljem, kui Toomarahva peretütar Merilin Tamm seda pildi all kommenteerides nõudis. Töödeldud pildi leidmist nimetas ta kohutavaks üllatuseks ning kogu juhtumit turismitalu pidaja seisukohalt maine suureks kahjustamiseks.

Rahalise kahjunõude – 1500 eurot – saatis Tamm otse Rehkaltile, aga kui too sellele ei reageerinud, siis saatis Toomarahva turismitalu perenaine Ülle Tamm arve ka EKRE peakontorisse. Sealt vastati, et tegemist ei ole erakonna ametliku ega tellitud reklaamiga, vaid kellegi omaloominguga, mille eest EKRE ei vastuta.

Rehkalt tõdes, et jagas seitse aastat tagasi postitatud pilti oma seinal, pärast seda, kui Facebooki teavitus oli talle seda pilti meenutanud. Pilt võis pärineda EKRE-meelsest sotsiaalmeedia grupist, foto töötleja on teadmata. „Kustutasin pildi ära ja minu jaoks oli asi sellega lõppenud,” ütles Rehkalt.

Rehkalt tunnistas, et on saanud ühe arve, mis tundus talle väljapressimisena. „Lootsin, et kui valimised läbi, ei ole see võibolla enam teema. Minul ei ole huvi hakata kohtuuksi kulutama, et tekitada sellest mingi saaga, mis kuhugi ei vii,” ütles Rehkalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
huvitav
2 aastat tagasi

hardi nime käisite välja , rahvast huvitab , kes on see teine pool nimeliselt, kes hagi soovib esitada

Arvos
2 aastat tagasi
Reply to  huvitav

Tema nimetus on pere tütar.

Vaata
2 aastat tagasi
Reply to  huvitav

Nimi artiklis ju olemas, pime oled või!

Arvos
2 aastat tagasi

Milline õnnetus!

enn
2 aastat tagasi

Rehvikad kasutavad oma reklaamides juba aastaid minu koduaia oravat! Ei tea, kus ja kuidas nad ta pildile said, kuid nüüd nõuab mu orav 1 mill reputatsiooni kahjustamise eest! Avasin oma oravale ka pangakonto ning annan rehvikatele teada, kuhu raha kanda.

Juta
2 aastat tagasi

Ära maksa, Hardi! Pea mõne juristiga nõu, aga ära maksa!!!

Ei tea jah
2 aastat tagasi
Reply to  Juta

Kuna Hardi saab nüüd hoopis üle eestiliselt tuntumaks, mis on suur pluss järgmistel valimistel, aga minuarust see talu lasi endale jalga niiöelda, alati ei ole negatiivne reklaam hea reklaam. Pigem selline tunne on, et peaks hoiduma sinna tallu sattumast, turismitalusid on miljoon kuhu minna.

Kindel pauk
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea jah

See j.bu on järgmistel valimistel “laip”.

Kägu
2 aastat tagasi

Kas saab kahjustada seda,mida pole ??Enam ei julge varsti tee ääres sirelipõõsast ka pildistada ….

Lugeja
2 aastat tagasi
Reply to  Kägu

Ekrega seostamine määrib iga eestlase mainet. Eriti turimitaludes, kuhu turistid ei pruugi pärast populistide parteiga seostamist enam tulla.

Oijah
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Kas teie olete rumal? Mis pistmist on mingil ekrel ja turistide saunaõhtul? Jubedad luulud on teil peas, see pole enam covid ka mitte, midagi hullemat.

tomcat
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Oleks ja Poleks on tuntud lätlased. Kahjutasu saab nõuda reaalsete, mitte spekulatiivsete stsenaariumite eest.

Oijah
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Vastupidi ,kulla inimene. Minuarust just ekrega seostatakse, et näe see on eestlane. Ei tohiks oma maad ja rahvust häbeneda. See saksa moodi olla tahtmine peaks möödanik juba olema. Oleme ise need, kes me oleme. Paljud tahavad veel ikka kellegi teise moodi olla, küll põhjamaa, küll kesk eurooplane jne. Mõttetu. Sinu juured on siin ja see sa oled

Üks jobu nimetab
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

end kõigiks eestlasteks, maga kaineks!

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Eriti veel sinu oma, vä?

no mida
2 aastat tagasi

ei talu ega omaniku nime pole kasutatud ning pilt on tehtud avalikus kohas. kohtus saad tuld täiega
PS õigelt eestimeelne laseks ainsal eestimeelsel erakonnal oma talu hoovis ka reklaami üles filmida ja pildistada. edu pankrotiga kes enam sinna tulla tahab

vaevalt
2 aastat tagasi

sinna tahab enam keegi minna, nii tigedad inimesed

Just
2 aastat tagasi
Reply to  vaevalt

mõtlesin just sama, et selline uudis kuskil suurelt kohe postimehes ka, ikkagi ekrele saab ju jälle paska pilduda, et see nagu hoopis antireklaam sellele turismitalule. Peab olema ettevaatlik seda külastades, kunagi ei tea mis nõue järgi saadetakse.

see et
2 aastat tagasi

seda talu reklaamiti ei pea oponent millekski ja mis tähendab loata pildidtas, kes keelab talusid ja maju pildistamast, aga raha ahnus pimestab ju inimesi, mis kogukonnast seal rääkida

Huvitav
2 aastat tagasi

Mainekahju :))))). Uhke peaks olema, mitte mainekahju! Krdi eestlased ikka omavahel. Või lihtsalt rahaahnus peal? See loogilisem natuke. Hea koht leiti küsimiseks. Siin peaks ise ka küsima sellise kuulsa küsimuse, kas sellist Eestit me tahtsimegi, kus enam ei saa oma maakohtadest pilte ka teha ja jagada, kohe mingid hagid selgas? Hullumeelsus. Lääne väärtused trügivad vägisi sisse igasse väiksesse külasse ka juba. Tuleviku kurss on pimedus.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Teie siis soovite idapoolseid väärtusi, nagu 39. aastal!

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

ära aja pläma igal pool. Mis sul tavalise eestluse vastu on. Mats on liiga labane olla või, tahaks ikka härra olla jah? Saan aru, aga paraku elavad matsid ka sinu naabruses, kannata ära või ela üle!Selle ida teemaga vehkimine on nagu lihtne, kleebime kohe ida külge, kui saksad ei meeldi. Lausrumalus ju. Ise ei oska olla? Mis mul selle idaga pistmist on? Naaber kes ei kao mitte kuhugile. Alati ei ole vaenulik olnud. Oleneb võimust, kui on enamlased, ehk punased, siis on vaenulik, kui oli tsaariaeg, siis kurat võtku, tsaar lõpetas pärisorjuse ja eestlane alles hakkas aru saama, kes ta… Loe rohkem »

S S
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Kuidas on seotud rahvused artikli teemaga? Kandidaat tegi sikku ennast võõra vara toel potile lähemale upitamiseks. Vahet pole kas kasutati oravat või sõgedate sekti logo