Nõuanne: kuidas saaksime julgustada oma töötajaid vaktsineerima?

Lääne Elu

info@le.ee

Koroonavaktsiin. Foto: Arvo Tarmula
Koroonavaktsiin. Foto: Arvo Tarmula

Vastavalt riskianalüüsile on meil töötajate vaktsineerimine vältimatult vajalik. Paljud töötajad aga kardavad võimalikke kõrvaltoimeid ning tahaksid oma küsimustele vastuseid saada just eksperdilt. Kuidas saaksime oma töötajaid vaktsineerima julgustada?

Kõigi küsimuste puhul soovitame töötajatel alati kõigepealt pöörduda oma vahetu juhi, töökeskkonnaspetsialisti, -voliniku või muu tööandja esindaja poole. Selle teema puhul võib aga tavapärasel esindajal spetsiifilistest teadmistest puudu jääda, kuid abi pakub Eesti Haigekassa. Kõikidel tööandjatel on võimalus haigekassa kaudu tellida oma töötajatele individuaalne seminar lektor-eksperdiga, mille käigus tervishoiuspetsialist annab põhjaliku ülevaate vaktsiinidest, vaktsineerimise protsessist ja ka võimalikest ohtudest. Ekspert-lektori teenus on tasuta, teenuse kasutamiseks või täpsustavate küsimuste tekkimisel kirjutage aadressile vaktsineerimine@haigekassa.ee. Kohtumine kestab 30–45 min.

Haigekassa kaudu on piisava huvi korral võimalik tellida töökohale ka vaktsineerija.

Sandra Kuus

tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
30 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pensionäär
2 aastat tagasi

Oh,kui palju meedikuid ja teadlasi meil siin arvamusi avaldamas on!

uhuu
2 aastat tagasi
Reply to  pensionäär

Aga mis tervisesse puutub, siis “Lääne Elu” on tegelikult see peamine tõsiseltvõetav allikas. Või nii käib enamiku mõtlemine.

Aga teate, mis juhtub?

MAAILM PUHASTUB LAMMASTEST!

Maailma IQ tervikuna tõuseb selle eksperimendi tulemusena, võtab vaid mõned aastad ning mõned miljonid/miljardid vähem lambaid!

uhuu
2 aastat tagasi
Reply to  uhuu

ainus probleem – ei viitsiks järgmised 1-3-5 aastat vaid nende lammaste matmisega tegeleda…

jah
2 aastat tagasi

tuleb välja , et eestlane oskab ainult enda peale mõelda.Mina ja maailm. Mina olen terve ja ei haigestu. Tühja teistest inimestest, majandusest, haigetest,kes õigel ajal ei pruugi vajadusel opile jõuda,sest haiglad täis….kurb.

enn
2 aastat tagasi
Reply to  jah

kui oled vaxxitud, milles probleem – oled ju kaitstud? või väidad, et vaxx ei tööta? miks sa seda siis teistele peale surud?

Jenkem
2 aastat tagasi

Grp sul on iva, aga vaevalt see nii lihtsalt käib, eks tuleb hakata kohtu teid käima jne, tõestada et kõiges oli süüdi vaktsiin ja lõpuks keerab teadus kõik ikkagi sinu vastu nagu praegu selle rämeda ja õudse viirusega mis hirmsasti tapab, kuigi…….

Grp
2 aastat tagasi

Tahate ma ütlen kuidas saab – vaktsiini pealesuruja kirjutab alla lepingule, millega garanteerib vaktsiini kõrvalnähtude tekkimisel tema senise sissetuleku. Püsiva kahjustuse korral kuni tema eluea lõpuni, surma korral perekonnale seni kuni surnu oleks elanud keskmise vanuseni.

Maakas
2 aastat tagasi

Igati loomulik, et inimesed kõrvaltoimeid kardavad. Nendel vaktsiinidel on igasuguseid kõrvaltoimeid ka ebanormaalselt palju. Kui organismis on mingisugunegi nõrk koht, siis väga tihti lööb see hiljemalt kuu pärast teist süsti ka välja. Tundlikumatel piisab ka juba ühest süstist. No kes garanteerib, et just sinuga nii ei juhtu? Meil aetakse kõik väga tõsised kõrvalmõjud nn ajalise kokkulangevuse süüks ja nii jäetakse statistikas petlik mulje, et kõrvalmõjud on tühised ja neid on vähe. Ma tunnen isiklikult mitmeid inimesi, kellel pärast vaktsineerimist avaldusid päris hullud tervisrprobleemid. Kaks neist viibisid paar kuud oma trombidega elu ja surma piiril haiglaski. Muidugi kardetaksr ja see on… Loe rohkem »

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

ei karda ma mingeid kõrvalmõjusid ja ma arvan, et paljud ei karda. See on vaktsiinipooldajate väide, et näe kardavad, et ärge kartke. Asi on palju lihtsam. Ma ei tunne üldse hirmu tegelikult viiruse ees. Noh natuke ikka pelgan, aga lapsepõlves hirmutati gripi ja tiisikusehaige ja läkaköha ja mis krdi millega veel, et pese ikka käsi ja ära köhiva inimese läheduses viibi jne. Ma proovin terve olla võimalikult, aga mitte igasuguste rohtude kaasabil. Muidugi, kes teab, et tõesti ka väike külmetus paneb ta voodi pikali, see võiks ju kaaluda küll mingit väidetavat kaitset, aga ma ei tea. Meditsiin on minujaoks liiga… Loe rohkem »

fjodor
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

II maalmasõjas kah nähti/loeti neist uljaspeadest, kes midagi ei kartnud ja rinnaga kuulipildujate peale jooksid. Erinevalt vaxxeritest said isegi kangelasteks, posthuumselt…

Singapur
2 aastat tagasi

Fully vaccinated
99,66%
Received at least one dose
100%
Total confirmed cases
154 725
+3994
Active cases
No data
Fatal cases
246
+7

direktor ZXY
2 aastat tagasi

seoses epideemiaga tuleb wabariigis
kehtestada diktatuur ning kõik saata sundkorras
arsti juurde! Ainult karm kord aitab!

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  direktor ZXY

Eks see varsti tuleb kah. Sõnade sööjad veel kaua võimul on, siis võib vabalt nii juhtuda. Kevadel lubati sirge seljaga, et kedagi ei diskrimineerita vaktsineerimise pärast. Koheldakse võrdselt nii ühte kui teist. Tänase seisuga, see nii ei ole, selle sama lubaja poolt. See sama lubaja ütles ka sealhulgas, et sundvaktsineerimist ei tule, see pole võimalik. Jälgime asjade käiku. Päris kodusõja hõngu on varsti tunda juba.

ei ole vältimatult vajalik
2 aastat tagasi

Põdesin selle läbi ning antikehade hulk on umbes 150 korda kõrgem, kui vaktsineeritul. Milleks soovitaks mulle vaktsiini suruda? Ivermektiinist oleks kasu olnud, oleks lühendanud minu piinasid. Kui oli nagu oli, vitamiinid C ja D ning tsink oli ravimiteks ning nüüdseks see hullus edukalt seljatatud!

jah
2 aastat tagasi

Ära pabista, vaktsiin on tasuta ja süst ei ole ka üldse valus. Tervele inimesele ei tee see mitte midagi. Pealegi- kuna läbi põetud, siis saad ka ainult ühe torke.
Tee ära, siis ei ole vaja edaspidi kellelegi midagi tõestada.

xzp
2 aastat tagasi
Reply to  jah

Huvitav, et see meie nn. “statistika” nii puusse kisub. Mujal, arenenud, maailmas (Iisrael, Island, UK, mitmetes USA osariikides) on haiglates ülekaalus vaktsineeritud koroonahaiged. Meie “statistikast” ei saa midagi aru, kuna numbrid on täielikult moondatud:
1. Ühe süsti saanud inimesed on nimetatud mittevaktsineeritud
2. Alla kaks nädalat tagasi täielikult vaktsineeritud on nimetatud mittevaktsineeritud
3. Ja ikka on umbes kolmandik haigetest täielikult vaktsineeritud.
Arvesta, et sinu nõuanne, et “ei ole vältimatult vajalik” süsti ära teeks paneb ta ikka mittevaktsineeritute ridadesse.

ei pabistagi
2 aastat tagasi
Reply to  jah

Aga kui maailmauudistes natuke ringi vaadata, paistab pilt hoopis teistsugune, kui see meie massimeedia roosa udu. CNN-i vaatab praeguseks alla 1 miljoni inimese kogu maailmas, kuid meil ikka tuleb inimeste info Delfist? Groteskne.

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  jah

milleks peab tegema, jääb arusaamatuks?

viloloog
2 aastat tagasi

See ivermektiin peaks olema apteegis käsimüügis ja mms ka loomulikult!

Oijah
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

miks sa viloloog sellist lolli ajad? Apteegis seda enam pole vist ammu, aga loe oma usaldusväärset postimeest siis krt võtaks! Ravimi, mille koostist ju ei tea lõpuni, kasutuseks on luba taotletud ja tänaseks päevaks ka antud. See küll USA s, aga mis seal vahet on, arenenud riik ikkagi ju. Ei võta kaua aega, kui see ka EUs kasutusele võetakse. Sama mis gripiga ja teiste haigustega. Sama skeem. Algul kiire kaitse, mis tekitab vaidlusi, aga siis jõutakse ka ravimini. Nüüd on see aeg käes, rahunege maha juba ükskord! Uued katsumused seisavad alles ees, olge selleks hoopis valmis, kui saab üldse olla,… Loe rohkem »

Huvitav
2 aastat tagasi

Ravikapslid said ju paar nädalat tagasi minuteada müügiloa!? Kui haigestud, siis ravid rohuga ja protsent ju päris suur, mis haiglasse minemise ära hoiab. Püütakse vist viimased vaktsiinid veel kähku maha parseldada või mis värk sellega on? Postimehes oli ju see ravimi uudis eelmine nädal või nii, kui muidu ei usu, siis postimeest ju usuvad kõik.

Lutikas
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Igale uuele pudel viina ja on järjekad ukse taga.

Ehh ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Lutikas

no siis läheb juba suuremaks äriks. See ei toimi nii.

eksole
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Jaa, see käib ikka nii, et kui haigeks jääd, siis ravi ennast. Ja kui võimalus on, siis vaktsineeri- põed kergemini ja pead vähem ravima. Kokkuvõttes tuleb odavam.
Vaktsiinid ongi juba riigile maha parseldatud ja need tuleb ilusti ära kasutada, siis oled enda maksude eest midagi saanud ka.

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  eksole

ikka ei saa aru, milleks. Võib olla ei jäägi haigeks kunagi. Sama puukide ja gripiga. Miks sellist jama peate ajama? Igaks juhuks võtan ravi. Täitsa absurd ju. Võtan igaks juhuks kõrgvererõhu tablette ka, äkki kunagi tuleb ja diabeet jne. Mõelge ka peaga ikka natukene!

enn
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah, aga

võib-olla peaks elama oma elu langevari seljas? kes teab, kust ja millal kusagilt alla võib kukkuda?

Justnimelt
2 aastat tagasi
Reply to  enn

jah, olen kuulnud, et üks inimene kunagi kukkus maa äärepealt alla ja peale seda pole mitte keegi enam julenud nii kaugele minna.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah, aga

Vaktsiin ei ole ravim, niipalju võiks ikka teada.

Oijah
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

ravim ei olegi, hoopis mürk? Sellega võib isegi nõustuda

Loogika
2 aastat tagasi
Reply to  eksole

1. Vaktsineeri, põed kergemalt
2. Või ravi kohe algusest ning saad päeva-paariga uuesti terveks.

Kui see on valik, siis 2. on igatahes üle!